Dobry den
V r 1996 som bol operovany na oboch rukach na tuto nemoc ktora zacala tvrdou hrckou na jednej ruke na zaciatku r 2000 a potom i na druhej.Operacia nic moc, dost bolestiva pri zakroku na zaciatku-ihla s anestetikom bola velka bolest lebo bola hruba(mozno preto lebo predtym som ziadnu operaciu ci iny uraz okrem drobnych odrenin nemal).Po operacii v noci silne bolesti par dni.V nemocnici Poprad mi o rehabilitaci povedali jedno: cvicte rukou takto a pritom lekar parkrat zovrel a vystrel dlan.Ako novacik so tomu nevenoval pozornost a az teraz po studiu tejto choroby na webe viem o tom viac(dlahy v noci,cvicenie ruky,masirovanie)Zrasty sa znova vracali postupne na oboch rukach a v r 1996 som ojavil na internete novu metodu liecby, ktoru pokial viem nasi lekari ignoruju.Slovensky nazov nepoznam,je to "needle aponeurotomy" co je kratka asi pol hodinu trvajucej ambulantnej navstevy,samotna procedura aj s obviazanim trvala okolo 15 minut a to iste na druhy den na druhej ruke.Stalo ma to- uz nepamatam presne, cosi vyse 100 eur dohromady.Uskutocnilo sa to v Parizi u Dr Lermusiaux ktory asi pred 30 rokmi ako prvy zacal liecit touto metodou.Inac nieco podobne sa robilo uz pred 100 rokmi primitivnejsim sposobom(tenkou pilkou) ale potom prisiel rozvoj chirurgie a akosi sa na to zabudlo.Cely zakrok bol bezbolestny ked opomeniem slabe pichnutie tenkou ihlou pri aplikacii anestetika a potom uz nic. Tou istou ihlou pan doktor prerezal ten "povrazec" (ktory si tam kazdy takto postihnuty moze nahmatat) a to na viacerych miestach a potom mi narovnal prst ,trochu to prasklo a ruka bola rovna.Potom dezinfekcia,obvaz ktory som si dal dolu po par dnoch a siel som domov.Rukou som mmohol robit lahsie prace hned a po tyzdni ur normal. v Parizi robia aj skolenia pre chirurgov ,uz to robia v mnohych krajinach a u nas nic.Kedy sa zobudite pani doktori,o par rokov to budem potrebovat zopakovat a nechce sa mi cestovat Pariz som uz presiel radsej dam zarobit na Slovensku.
Jozef
Dupuytren
(Diskusia k téme Dupuytrenová kontraktúra)
Jozef
Visitor
Príspevkov: 1 Visitor
05.05.2009 22:13
Odosielanie
jano
Visitor
Príspevkov: 1
Visitor
Príspevkov: 1
Chcel by som si svoju ruku dať spraviť ihlou. Viete o niekom na Slovensku? Ďakujem.Môj email: jansmolicek@azet.sk
23.06.2011 20:55
Kvalitné
()
Nekvalitné
()
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?