Pevnosť zubných faziet-robím box

(Diskusia k téme Keramické fazety)

Pevnosť zubných faziet-robím box

dobry den
zlomili sa mi 2 predné horené zuby (jednotky)pri školskom úraze. Momentálne na nich mám nádstavbu v podobe takej bielej hmoty čo sa asi používa ako zubná blomba.
Pôvodne som si chcel dať na tie zuby porcelánové korunky, doktor však povedal že to by mi musel zuby umrtviť čo samozrejme nechcem. Preto si chcem dať spraviť zubné fazety. Ale teraz otázka ktorá ma zaujíma. Ako sú zubné fazety pevné? Respektíve, budem s nimi mocť ešte robiť box? Pochopitelne s kvalitnými zubnými chráničmi. Osobne myslím že tie fazety by to mli vydržať keďze je to ten istý sposob uchitenia ako v prípade porcelánových koruniek, len už si niesom uplne istý či bude tak v pohode i tá zubná nádstavba čo ju mám teraz, vraj sa totiž len trochu zbrusi z hrubky i výšky a na ňu sa dá fazeta. Preto sa chcem spýtať na názor odborníkov.
Za odpoveď ďakujem

04.12.2010 20:54

Odosielanie

RE: Pevnosť zubných faziet-robím box

Dobrý deň.Pokiaľ ste mal predné zuby poškodené úrazom,možem Vám doporučit korunky a nie fazety.Zuby sa musia devitalizovať,teda umrtviť,pokiaľ boli zlomené viac ako 1/3 zuba.Fazety nedoporučujem,sú veľmi krehké/navyše ste boxer/S pozdravom MUDr.Křemenová Silvia Košice 0903 260931

06.12.2010 08:51

Kvalitné  (0)    Nekvalitné  (0)
RE: Pevnosť zubných faziet-robím box

Dobrý den,

indikace keramické fazety závisí od rozsahu poškození korunky zubu a skusu. Z hlediska stability bych vám doporučila zhotovení celokeramických korunek. Doporučení stomatologa závisí i od výsledku vstupního vyšetření - stavu zubů a rentgen. Rádi Vás přivítáme, vstupní konzultaci (činí 950,- Kč, RTG snímek 350,-Kč) objednávejte na uvedených kontaktech.

S přáním hezkého dne za Kliniku GHC,

MUDr. Andrea Král
Stomatolog
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
+420 222 211 206, nebo 208
ghc@ghc.cz
www.ghc.cz

07.12.2010 16:28

Kvalitné  (0)    Nekvalitné  (0)

Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?