Laserova epilácia

(Diskusia k téme Laserová epilácia, depilácia - odstránenie chĺpkov)

Laserova epilácia

Dobrý večer!Absolvovala som epiláciu laserom a stala sa mi vec ktorá ma veľmi znepokojuje.Po epilácii som si na druhý deń všimla na malom névuse malú chrastičku,v oblasti epilovaného miesta, ktorá mi po pár dńoch odpadla.Som totiž zdravotná sestra a veľmi sa bojím aby z toho nevznikol časom melanóm,stalo sa mi to i napriek tomu,že som pred epiláciou pani na to upozornila,aby práve k tomuto nedošlo.

04.01.2010 19:50

Odosielanie

Odpoveď naLaserova epilácia / 4.1.2010 19:50

Dobry den,pigmentove nevy do velkosti 2mm bezne pri epilacii prechadzame laserovym svetlom, najma ak su svetle a minimalne pigmentovane.Pri pouziti vyssich energii (nad 35 J) pigmentove nevy takouto energiou neprechadzame ,vynechavame ich a prekryvame gazou alebo ak uz na tejto casti chlpky nerastu, tak sa snazime vynechat aj mensie nevy ,hlavne tie, ktore maju nerovnomerny okraj a su vyrazne alebo nerovnomerne pigmentovane. Reakcia moze prebehnut podobne ako popisujete, ale mozte byt bez obav, takto moze reagovat nevus aj po beznom slneni.
Potrebne je epilovane miesto dokladne osetrovat pripravkom s vyssim obsahom pantenolu , pripadne prve 2 - 3 dni pouzit Dermazin, 1% krem. Ak by Vase pochybnosti pretrvavali, odporucame navstivit dermatovenerologicku ambulanciu a dat si tento nevus skontrolovat dermatoskopicky.

bratislava@chirmedplus.sk
.

10.01.2010 15:14

Kvalitné  (4)    Nekvalitné  (0)

Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?