Dobrý deň, prosím Vás o pomoc a radu. Dala som si urobiť korektúru pier veľmi unáhlene, bez odporúčania na kvalitný salón. Zákrok som absolvovala pred 10 dňami, mala som následne okolo celých úst opary. Momentálne sa mi opary stratili, mám len fľaky. Ale čo ma trápi viac je skutočnosť, že aj keď viem že mali by nasledovať korektúry, už uvažujem inak. Prečo? Tetovanie prebehlo v salóne, kde mi pred zákrokom tá istá pani robila pedikúru bez rukavíc, potom mi urobila tetovanie rovnako bez použitia rukavíc. Neukázala mi ani či vymenila ihlu, nehovorím o výsledku, čo je zatiaľ moja najväčšia trauma. Nie som hlúpa, ale skončila som v rukách tejto panej len a len vďaka mojej ľahkovážnosti, ja som vôbec o permanentnom make-upe neuvažovala. Pri rozhovore ma prehovorila a ja som si až dodatočne uvedomila všetky nástrahy. Vôbec nemám farbu, ktorá mi pristane, neukázala mi žiadne odtiene. Len keď som jej ukázala moju kontúrku - ceruzku, tak vybrala farbu sama. Že to bude len jemné. Upozornila som ju že často chodím s manželom do spoločnosti a že nemôžem si dovoliť vypadať inak ako prirodzene namaľovaná. Na hornej pere v srdiečku mám akoby modrú hrubú čiaru asi pol cm, nakoľko mi niekoľko razy prechádzala tetovacou ihlou po tejto partii. No na druhej polovici pery to je len náznak, asi 3 mm, ale úplne mimo pery. Moja otázka znie, čo robiť, aby som mala opäť pekné pery, ako pred mojim neuváženým krokom, alebo ako sa to ešte môže vyhojiť? Kedy to začne blednúť? Čo robiť, aby to bledlo skôr? A ešte otázka, mám to reklamovať? Veď môžem nadplatiť aj zdravotne, keďže v salóne nepracovali pri krvavom zákroku v rukaviciach? Budem čakať na Vašu radu, že som bola vtedy sprostá to viem - mám 49 rokov. Ďakujem Vám pekne za skorú odpoveď.
neodborné vykonanie korektúry pier
(Diskusia k téme Laserové odstránenie tetovaní a pigmentácií)
Visitor
Odosielanie
| Premium member |
Korektívna dermatológia
Banská Bystrica
Príspevkov: 41
V našom salone robíme permanentný make up-robí ho sestrička,ktorá je majsterka Europy v líčení a zároven odstranujeme najnovším Q switched laserom tetovanie,aj červené.Podrobnejšie sa môžem vyjadriť až po konzultácii.Zdravím.Kanátová,Estetic studio,Banská Bystrica.
Visitor
Príspevkov: 1
Tiež mám podobnú skúsenosť ako pani, ale mne po zákroku ostali biele miesta na perách. Pri druhej korekcii som na to pani upozornila, ale nezatrela mi to a s farbou tiež nie som spokojná. To sme my ženy. Urobíme pre krásu čokoľvek a často na to potom doplatíme.
Dobrý deň,
Vo vašom prípade je možné buď urobiť korekciu tetovaním, alebo sa pokúsiť o odstránenie.
Tetovanie môže vyblednúť za niekoľko rokov. Pravdepodobne Vám v salóne povedali nejaký čas, za ktorý by tetovanie malo vyblednúť.
No zo skúsenosti viem, že na takýto údaj sa vôbecnedá spoľahnúť. Veľmi často tetovanie ostáva viditelné podstatne dlhšie. Napr. namiesto deklarovaných 5 rokov, je ešte viditelné i po 15-tich rokoch.
Najosvedčenejšou metódou na odstránenie s najmenšími rizikami je Q-switch laser. V tomto prípade sa dá použiť Q-switcgh KTP laser a Q-switch NdYAG laser. Táto technlógia má približne 15 rokov a je podrobne preskúmaná.Samozrejmé je ale, že lasery prechádzali zmenami, t.j. vylepšovala sa ich účinnosť. Takéto odstraňovanie je behom na dlhú trať. Treba totiž 5 až 20 opakovaní terapie, približne s dvojmesačnými intervalmi.
Pri práci bez rukavíc by Vám mohlo hroziť prenosné ochorenie, kt potenciálne má daná pracovníčka. Jedná sa najmä o krvou prenosné ochorenia.
Nejedná sa o zdravotnícke zariadenie, prípadnú reklamáciu by ste mali adresovať organizácii zaoberajúcou sa kvalitou poskytovaných služieb
S pozdravom
Dr.Vrabec
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?