mám mnoho otázok..

(Diskusia k téme Modelácia prsníkov (Breast-lift, Mastopexe))

mám mnoho otázok..

Dobrý večer...
Mám výraznú asymetriu prsníkov.Nevyvinul sa mi jeden prsnik( a chýba mi aj úponový sval pod pazuchou, mam tam doslova ,,dieru").Nosim epitézu,no chcela by som môj problém natrvalo vyriešiť a to plastickou operáciou.
Dalo by sa vyriešiť aj to miesto, kde mi chýba sval?
Je možné, že mám na nevyvinutom prsníku málo prsných svalov, čo nemusí stačiť na pokrytie implantátov?
Popravde sa operácie aj dosť obávam. Nie som si istá,či sa môj problém dá vyriešiť natoľko ,aby som konečne mohla bez obáv fungovat v aj profesijnom živote, kde je estetická stránka tela dôležitá....Vopred ďakujem:)Christina

15.06.2009 01:08

Odosielanie

Odpoveď namám mnoho otázok.. / 15.6.2009 1:08

prajem vam dobre rano,
Podla toho, ako ste popisali svoj problem sa pravdepodobne moze jednat
o Pollandov syndrom. Pacientky je mozne operacne riesit vlozenim prsnikovych implantatov. J e potrebne vas vsak vidiet, stav komplexne posudit, zvolit vhodny typ implantatu, atd ...
s pozdravom,dr d guba, primar odd plast chirurgie ULK

15.06.2009 07:37

Kvalitné  (0)    Nekvalitné  (0)
Odpoveď namám mnoho otázok.. / 15.6.2009 1:08

Vážená pani,vrodená chyba,ktorú opisujete má rôzne stupne.V najvýraznejšom stupni úplne chýba svalovina príslušnej prednej strany hrudníka.V najmenej výraznej forme je aplastický len prsník.Podĺa stupňa aplázie sa volí i spôsob riešenia.Dnes máme k dispozícii rôzne druhy náhradných implantátov a biomateriálov .No pri úplnom chýbaní svaloviny sa nedá vylúčiť ani tzv.svalová transpozícia.Táto svalová transpozícia sa robí z oblasti chrbta alebo podbruška.Až po vhojení svalu je možné rekonštruovať prsník napríklad pomocou silikónového implantátu alebo Macrolanu/gelu kyseliny hyaluronovej/.Konzultácia je potrebná.

16.06.2009 10:20

Kvalitné  (0)    Nekvalitné  (0)

Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?