Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Už asi pol roka mám bolestivé prsníky bezohľadu na to, že či mám pred menštruáciou alebo nie. Cítim, že mám "zdúrené" žľazy a idem sa z tej bolesti zblázniť. Prsia mám 75 C, D. Mám 30 rokov a odkojené jedno dieťa. Pomohla by mi modelácia a redukcia pŕs? Bola by som šťastná, keby som sa tej bolesti a ťažoby zbavila. ďakujem Zuzana
Bolestivé prsníky a modelácia
(Diskusia k téme Modelácia a redukcia pŕs)
Visitor
Odosielanie
Mila Zuzana,
predtym, ako bude otazka vhodnosti reduckie prsnikov u Vas konkretne zodpovedana, rozhodne doporucujem kompletne vysetrenie Vasich prsnikov cestou gynekologa, resp. mammologa, s cielom vylucit ine potencionalne priciny, nielen na hormonalnej urovni, ale hlavne lokalne, v samotnych prsnikoch. Nijaky zodpovedny chirurg Vam nedoporuci redukciu bez predchadzajuceho komplexneho vysetrenia, najma ak mate klinicke priznaky bolesti, ktore nie su chronickeho razu (vysetrenie hladiny hormonov, sonografia, mammografia, resp. ine detekcne metody pri nespecifickom naleze)
Dalsi postup-terapia bude zalezat od vysledkov Vasich vysetreni.
Najcastejsou pricinou tzv. mastodynie je fibrocysticke ochorenie prsnikov. Ci sa jedna o tuto pricinu Vasich tazkosti, resp. o aku sa jedna, k tomu su prave nutne horeuvedene vysetrenia.
Vas gynekolog sa Vam nakoniec vyjadri o najvhodnejsom postupe liecby (v zavislosti na naleze), od medikamentoznej az po event. chirurgicku.
Samotna redukcia prsnikov vo Vasom pripade nie je riesenim, najma ak diagnostika Vasho problemu nie je definitivne doriesena.
Vela stastia Vam zela,
Dr. Jo Skulavik
Pekny den, v prvom rade je potrebne sa poradit s gynekologom, hormonalne vysetrenie , USG alebo mamografiu. Nasledne je mozna redukcia a uprava prsnikov. Tiez je potrebna konzultacia u nasej plastickej chirurgicky. Objednajte sa na c. 0905 244 577 alebo 02/54415404.
Tesime sa na stretnutie u nas na klinike.
S pozdravom Esthetic
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?