Odstránenie materských znamienok ano či nie?

(Diskusia k téme Odstránenie znamienok, kožných výrastkov)

Odstránenie materských znamienok ano či nie?

Dobrý deň,

Mám materské znamienko na hrudníku a rozmýšľam o jeho odstránení na plastickej chirurgii, keďže je na dosť viditeľnom mieste. Zostane mi po znamienku jazva? Je lepšie znamienko vybrať alebo radšej nie ak má pravidelný tvar a nie sú na ňom žiadne zmeny?

02.02.2011 11:20

Odosielanie

RE: Odstránenie materských znamienok ano či nie?

Znamienko si môžete dať odstrániť, jazva nemusí byť viditeľná, to záleží od typu kože. Je lepšie si dať znamienko aspoň dermatoskopicky vyšetriť, aby ste vedeli, či je v poriadku. Môžete sa objednať na konzultáciu k doktorovi , kde Vám pozrie znamienko a prípadne poradí, či je vhodné ho vybrať. Či budete mať jazvu po zákroku, vám tiež predbežne môže povedať(podľa typu vašej kože).
Objednať sa môžete na t.č. 0905 396 068, 041/763 0049. Alebo office@dermapoint.sk

03.02.2011 11:30

Kvalitné  (0)    Nekvalitné  (0)

ja som si dala odstrániť materské znamienko na hrudníku pred rokom a čosi, odporučila mi to kožná lekárka, dnes by som určite tak nekonala.Zostala mi nepekná jazva, ktorú mi táto kožná lekárka aj liečila, ale bez úspechu, len som bola ľahšia o niekoľko desiatok eur. Dodnes mám jazvu veľmi citlivú a nepeknú, keby som vedela dopredu, že výsledky budú negatívne, tak určite si nechám znamienko.

08.02.2011 12:27

Ahoj, rovnako mám znamienko na hrudníku, rovno na viditeľnom mieste vo výstrihu a odstrániť som si ho nedala, aj keď nevyzerá efektne taká hnedá bobuľa. Môj plastický chirurg, ktorý mi už odstraňoval 2 x znamienka, mi to neodporúča, pretože je to vraj miesto, kde jazva bude viditeľná a koža je tam dosť napnutá. Ale samozrejme je to na tebe. Každopádne ma prosím informuj ako si sa rozhodla a ako to dopadlo -ak si išla.

04.12.2011 11:22

Dobrý den,

doporučuji Vám osobní konzultaci s dermatologem, kteří běžně odstraňují znaménka. Je potřebné, aby lékař osobně zhodnotil stav a velikost znamének a dle toho rozhodl o dalším postupu. Znaménka odstraňujeme klasicky chirurgicky nebo pomocí frakčního laseru, samozřejmostí je v případě indikaci lékaře také zajištění histologického vyšetření a jeho cena 800,- Kč. Na naší klinice činí cena konzultace s dermatoložkou 600,- Kč, odstranění 1 znaménka pak 1200,- Kč. Po jakémkoliv zákroku do těla zůstane jizva, u menších zákroků může být v budoucnu pro Vaše okolí v podstatě neviditelná, u větších zákroků je patrná. Navíc každý z nás má jinou hojivost a jiný sklon k tvoření jizev. Dermatologové Kliniky GHC Praha mají i mnoho možností jak korigovat samotný vzhled jizvy.

V případě zájmu o objednání jsme Vám rádi k dispozici na uvedených kontatech.

S přáním hezkého dne za Kliniku GHC

Markéta Koňaříková
Client Care Manager
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
Tel: 222 211 206,8
konarikova@ghc.cz
www.ghc.cz

06.12.2011 17:29

Vážená paní,
ve výstřihu je riziko keloidních jizev poměrně velké, znamínka zde proto odstraňuji opravdu jen ze zdravotních důvodů, nikoli z estetických.
Se srdečným pozdravem dr.Műller, www.drmuller.cz

05.12.2011 09:57

Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?