Dobry den chcel by som si vybrat viacej znamienok ale len plastikou pretože jedno mi už vyberaly normalne a to aj tak vyzera. Prosim vas dala by sa nejako jazva po znamienku odstranit alebo niečo s tym spravit? A začal som aktivne posilovat kebyže mi vyberiete znamienka nemohli by sa jazvy časom zvačšit ako sa aj telo zvačšuje? Vopred Dakujem okres:NZ
Vybratie znamienok plastikou
(Diskusia k téme Odstránenie znamienok, kožných výrastkov)
Visitor
Odosielanie
| Basic member |
Príspevkov: 167
Dobry den
Neexistuje sposob vyberania znamienok bez jaziev, ich vysledny stav je ovplavneny ulozenim znamienka na tele, jeho velkostou a sposobom vybratia. Na niektorych miestach dokazeme vybrat znamienka s nasledkom velmi jemnej jazvy ( napriklad na tvari alebo na krku ), na inych miestach sa nevyhneme nepekne vyzerajucim jazvam ( napriklad na chrbte ).
s pozdravom Dr.Magdo, Chirmed
Dobry den, jak Vam napsal i pan doktor Magdo, jizva po odstraneni znamenka je pritomna vzdy, i kdyz je samozrejme i v zajmu lekare, aby byla pokud mozno nenapadna a esteticky vyhovujici. Predem vzhled jizvy do detailu predpovedet nelze, zalezi nejen na technickem provedeni a zpusobu odstraneni, ale i na veku jedince, napeti kuze a lokalite - u mladych lidi, zejmena na hrudniku a ramenou jsou po ukonceni hojeni jizvy obvykle spise ne idealne pekne. Pri posilovani - zvetseni objemu casti tela cvicenim, zvlaste, kdyby zvetseni nastalo rychle, teoreticky muze dojit k mirnemu roztazeni jizvy.
S pozdravem,
MUDr Nina Koutna, Klinika GHC Praha
Milý pán,
v našom centre jednodňovej chirurgie v rámci ambulancie plastickej chirurgie Vám vieme veľmi precíznou prácou a technikou pomôcť pri výbere kožných útvarov "znamienok". Pri práci používame kvalitné šicie materiály, ktoré majú taktiež vplyv na celkový efekt jazvy a v neposlednom rade plastický chirurg vykonáva šitie intradermálnymi stehmi, ktoré sú taktiež sučasťou kvalitnej práce. Po výbere "znamienok" musí pacient dôkladne dodržiavať pokyny lekára o ošetrovaní rany po zákroku, tým môže pacient ovplyvniť vzhľad operovaného miesta. Do výberu stehov sa pacient musí vyhýbať namáhaniu v oblasti rany, to znamemá vyhýbať sa Vami spomínanému posilňovaniu. Posiľňovaním môže prísť rozpadnutiu stehov, čo má vplyv na výsledný vzhľad zahojeného tkaniva.
V prípade Vašich ďalších otázok nás kontaktujte a radi Vám zodpovieme všetky Vaše dotazy.
S pozdravom
zdravotnícky tím
Chirkoz SK,s.r.o.
Gercenova 8/F, Bratislava
infolinka: 02/63530163,0903/752533, info@chirkoz.sk
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?