Znamienka laserom?

(Diskusia k téme Odstránenie znamienok, kožných výrastkov)

Znamienka laserom?

Dobrý deň rada by som dostala nejaké info o odstraňovaní znamienok laserom. Bola som už 2x na odstraňovaní prvý krát mi vyberali jedno na druhý krát až tri znamienka - odstránenie bolo klasické skalpel a stehy, ostali mi tam dosť škarené jazvy-vypuklé (dá sa aj s nimi niečo urobiť, nejak ich odstrániť?). Preto by som chcela vedieť niečo o laserovom odstránení, je to vhodné pre všetky typy znamienok (dajú sa aj vypuklé takto odstrániť alebo len také ako škvrnky)? A ešte mám otázku, či aj po odstránení laserom zostávajú nejaké jazvyčky, poprípade pigmentové škvrny?
Ďakujem za všetky odpovede

30.05.2009 20:07

Odosielanie

Odpoveď naZnamienka laserom? / 30.5.2009 20:07

Vážená paní,
základní informace, včetně aktuálních cen, najdete na mém webu - viz níže. Obecně mohu ještě doplnit, že po laserovém odstranění znamínka (plochého i polokulovitého) není nutné použít stehy, po odloučení stroupku je patrný 3-4 měsíce růžový flíček, který postupně zcela vybledne.
Pokud budete mít zájem, můžeme vše podrobně probrat v mé ordinaci.
Se srdečným pozdravem dr.Műller, www.drmuller.cz

31.05.2009 16:59

Kvalitné  (3)    Nekvalitné  (2)

Niektore znamienka sa daju odstranovat aj laserom, ale povedat ktore viem az po Vasom vysetreni na nasej ambulancii. Takisto niektore jazvy sa daju laserom korigivat. A aj po pouziti lasera v niektorych pripadoch zostavaju stopy. Presnejsie viem odpovedat az po vysetreni.
Dr.Zora Haviarova

31.05.2009 18:28

Kvalitné  (1)    Nekvalitné  (0)

Milá pani,
laserové odstránenie kožného útvaru nie je možné použiť pri všetkých "znamienkach", nakoľko niektoré typy znamienok je nutné chirugicky odobrať a odoslať na histológiu. Avšak klasického zákroku sa netreba vôbec obávať, nakoľko ho vykonáva plastický chirurg, ktorý svojou šikovnosťou,vnútrokožnými stehmi a kvalitnými šicími materialmi dokáže ovplivniť výsledný efekt. Po akomkoľvek odstránení znamienka je potrebné sa vyvarovať slnku, aby nevznikli pigmentové fľaky. V našom privátnom zariadení vykonávame všetky metódy odstraňovania "znamienok" /chirurgia, laser, elektrokoagulácia/. Jednoznačne je potrebná osobná konzultácia pre určenie najvhodnejšej metódy odstránenia.

So srdečným pozdravom
zdravotnícky tím privátneho zariadenia Chirkoz v Bratislave.

01.06.2009 12:27

Kvalitné  (2)    Nekvalitné  (0)

Dobrý deň,
Do pojmu znamienka môžeme zahrnúť všetky útvary na tele farby kože, hnedej a červenej farby, prípadne môže výsledná farba zmiešaním vyššie uvedených farieb a zároveň znamienko môže byť v úrovni, alebo nad úrovňou kože.
V každej z kategórii, či už farebnej alebo nad a v úrovni kože sú znamienka odstránitelné laserom.
No či je znamienko laserom odstránitelné, sa dá určiť až po konzultácii. Pozákrokový priebeh a závisí od konkrétneho druhu znamienka(presnej diagnózy) a použitého lasera. Bežne sa u jedného klienta v ten istý deň odstraňujú znamienka chirurgicky i laserom.Väčší počet prístrojov na pracovisku umožňí vybrať najvhodnejší prístroj na odstránenie. Cieĺom je totiž zvoliť bezpečný postup, ktorý zanechá minimálne stopy po zákroku.
S pozdravom
Dr.Rastislav Vrabec

04.06.2009 08:12

Kvalitné  (0)    Nekvalitné  (0)
Velké znamienko a jazva

Dobry den chcem sa opytat na nohe na holennej kosti mam znamienko rozmerov 2,5cm x 1,3cm vadi mi esteticky. chcela by som si ho dat odstranit laserom a chcem sa opytat ci sa to vobec da a ci ostane potom velka jazva dakujem za vsetky odpovede

13.01.2011 09:04

RE: Velké znamienko a jazva

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Dle vyjádření naší dermatoložky MUDr. Niny Koutné se jedná patrně o vrozený kongenitální naevus a o vhodnosti odstranění laserem je nutno rozhodnout v rámci osobní konzultaci se zkušeným lékařem. Na naší klinice provádíme odstranění klasickým chirurgickým způsobem nebo pomocí moderního odpařovacího laseru, dle indikace lékařem. Odstranění stojí 1200,- Kč, vstupní konzultace stojí 600,- Kč a nejbližší termíny Vám mohu nabídnout již v průběhu příštího týdne. Pro objednání termínu jsme Vám kdykoliv rádi k dispozici na níže uvedených kontaktech.

S přáním hezkého dne za Kliniku GHC

Markéta Koňaříková
Client Care Manager
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
Tel: 222 211 206,8
konarikova@ghc.cz
www.ghc.cz

13.01.2011 10:16

Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?