Kedy na predoperačné vyšetrenie?

(Diskusia k téme Operácia nosa (Rhinoplastika))

Kedy na predoperačné vyšetrenie?

Mám termín na rhinoplastiku, ale akosi som sa "nedostal" k informácii, kedy mám ísť v najlepšom čase na predoperačné vyšetrenie, lebo som z toho v strese, a beriem to ako nutnosť.

Mám ho už za sebou, ale operácia bude až o 11 dní!!!

Je to skoro, alebo to nemusí spôsobiť problémy, nebodaj nové vyšetrenie skoršie pred operáciou?

20.11.2011 09:17

Odosielanie

RE: Kedy na predoperačné vyšetrenie?

Dobrý deň,
Za bežných okolností, ak ide o zdravého pacienta by predoperačné vyšetrenie nemalo byť staršie ako 21 dní. Takže vo Vašom prípade by to malo byť v poriadku.
S pozdravom
MUDr. Ján Švehlík

20.11.2011 09:32

Kvalitné  (2)    Nekvalitné  (0)

Nemusíte mat obavy. Ak dovtedy neochoriete ,/viróza, apod./ urcite budete môct podstúpit rhinoplastiku. V nasom zariadení /PortaMed s.r.o./i tri-styri týzdne "staré" predoperačné vysetrenia sú platné, pokial mezi interným predoperacným vyšetrením a operáciou pacient neprekonal ziadne ochorenie.Zároveň ale platí že i anesteziologické predoperačné vyšetrenie pred samotným zákrokom je samozrejmosťou. Dr. Jurášek

20.11.2011 09:47

Kvalitné  (1)    Nekvalitné  (0)

Ďakujem Vám pán doktor za odpoveď, nechcem síce vyzerať ako hlupák, ale sú isté okolnosti, ktoré si chcel len overovať, a mal by som ešte jednu otázku, a to, ak ide o rhinoplastiku, teda kompletnú operáciu nosa, v mojom prípade ide o tvz. orlí nos, avšak po malom páde s mierne vybočeným nosom/prepážkou (doľava).

Problém s tým nemám žiaden, okrem toho, že to vyzerá "ako to vyzerá" (nos je krivý z oboch profilov), po páde pred 14-timi rokmi som bol na ORL vyšetrenie, ale nič doktor nenašiel ako problém, a žiadne som s dýchaním alebo nádchovým pocitom nemal.

Teraz však ide o plastiku nosa, a, chcel by som presne vedieť, čo je potrebné ako doklad k operácii, teda interné vyšetreni, anesteziologické ako základ, ale je nutné aj ORL vyšetrenie resp. nejaké potvrdenie z ORL k operácii nosa, ak v podstate plastický chirurg aj tak odstráni tú časť nosa, na ktorú by možno nepotreboval nejaké vyšetrenie z ORL...???

Teda či je to problém, ak by nebolo nejaké vyšetrenie z ORL, prípadne snímok nosa, lebo na takéto vyšetrenie som nebol, a moja obvodná doktorka to nepovažovala za potrebné, plastický chirurg ma len oboznámil o potrebe predoperačných vyšetrení, ale to je samozrejmosť, nie detailne, čo všetko, ani či ORL, a ja som sa nepýtal, keďže som predpokladal od obvodnej lekárky, že vie ako bežne postupovať...

Ďakujem za odpoveď.

21.11.2011 20:23

Kvalitné  (0)    Nekvalitné  (0)

Pokiaľ nemáte "funkčné" teda dýchacie potiaže a nie je viditeľné vybočenie chrbáta nosa, (vyosenie), stačí RTG snímok nosa spredu.
To čo je ale pre Vás najdolezitejsie je dostavit sa osobne na vyšetrenie a konzultáciu . S pozdravom Dr. Jurášek

22.11.2011 07:55

Dobrý deň prajem,
za bežných okolností, pri štandardnej rhinoplastike ( čo je pravdepodobne aj Váš prípad, ak keď ide o deformáciu po úraze ), Vám postačí interné predoperačné vyšetrenie a anesteziologické vyšetrenie ak budete operovaný v celkovej anestéze. RTG a ORL vyšetrenie nie je jednoznačne nutné.
S pozdravom
MUDr. Ján Švehlík

22.11.2011 08:10

Ďakujem za Vaše odpovede, už len úspešne absolvovať operáciu (o 6 dní).

Okrem toho, jedna známa mi poradila, aby som pred operáciou užíval WOBENZYN, ktorý by mal účinnejšie hojiť rany po operácii.
Doteraz som ho neužil, ani som sa naň svojej doktorky nepýtal, snáď nebudem mať nejaké pooperačné bolesti či komplikácie, nakoniec, určite mi podajú/predpíšu nejaké utišujúce lieky po operácii.

24.11.2011 15:41

Dobrý deňprajem,
Aj napriek tomu Vám Wobenzym vrele doporučujem, Alebo preparát H- protect enzyme. Je to prípravok na podobnej báze a je trochu lacnejší.
S pozdravom
MUDr. Ján Švehlík

24.11.2011 17:09

H- protect enzyme

Prosím Vás radu .... kde si môžem kúpiť H- protect enzyme ? Prípadne neviete aká je jeho cena ?

Ďakujem pekne

07.04.2012 13:16

Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?