Lokalna anesteza - Rhinoplastika

(Diskusia k téme Operácia nosa (Rhinoplastika))

Lokalna anesteza - Rhinoplastika

Dobrý deň je to prosim vás pravda že ak už bol raz nos operovaný tak pri každej ďalšej operácii v lokálnej anesteze to môže byť bolestivejšie, lebo to znecitlivenie je už menej učinne? Alebo take niečo.
Pýtam sa to preto že ja som bola operovana 2x v CA a potom aj v LA a v tej LA keď mi chirurg po narezaní niečim otvaral vnutro nosnej dierky, tak som citila hrozne pichanie nie tupe ale normalne akoby bez umrtvenia asi sa mi slabo umrtvilo. A chirurg mi neveril že niečo take citim. A ak si spomeniem že to možno o rok absolvujem znova tak sa bojim ešte viacej. Kvôli zbruseniu nezrovnalosti navrchu sa si nikde nedava CA však?
Ďakujem za odpoveď

04.11.2010 18:06

Odosielanie

RE: Lokalna anesteza - Rhinoplastika

Milá Dania,

z Vašeho dotazu vyplývá, že jste absolvovala opravný výkon v LA a měla při tom ostré bolesti. Z popisu Vašich problémů je pravděpodobné, že poslední lokální anestezie nebyla aplikována dostatečně a nebyla tedy adekvátně umrtvena ošetřovaná oblast. Co se týče Vašeho dotazu na celkovou anestezii; při pouhém „ zbroušení nerovností“, jak popisujete, by byla CA zřejmě zbytečná. Ale anesteziolog by mohl, při dostatečné lokální anestezii, tuto doplnit analgosedací. Tím by došlo k eliminaci s operací souvisejících nepříjemných vjemů.

S přáním hezkého dne za Kliniku GHC,

Ivana Műllerová
Client Care Manager
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
Tel: +420 222 211 206, 208
mullerova@ghc.cz
www.ghc.cz

05.11.2010 13:09

Kvalitné  (0)    Nekvalitné  (0)

Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?