Dobry deň, chodi sa na kontrolu napr. po mesiaci alebo po troch alebo po pol roku aby chirurg skontroloval sumernosť nosa, ako sa celkovo zahojil... po odpuchnuti? Ja som z mojej kontroly sklamana lebo nos nemam v poriadku, je nesumerny, ide do strany a je hrbolaty navrchu. Načo sa potom robia tieto kontroly ak chirurg povie na nie dobre zahojeny nos alebo možno nie dobre spraveny, že je to dobre a pritom nie je. Vie o tom že to nie je v poriadku a nenavrhne opravu. Mne potom tieto kontroly pridu zbytočne ak problem aj tak chirurg nerieši a tvari sa že je všetko v poriadku
Pooperačné kontroly
(Diskusia k téme Operácia nosa (Rhinoplastika))
Visitor
Odosielanie
Mila Danka,
je mi luto, ze mate tuto skusenost, vyjadrim sa vsak ku Vasim otazkam.
Ja osobne robim pravidelne pooperacne kontroly (ak neratam opakovane kontroly do zlozenia vonkajsej fixacie nosa) ca. za 1., 3., 6. a 12. mesiacov.
Ma to svoj opodstatneny vyznam, kedze tento cas kopiruje priebeh samotneho hojenia.
Ak sa teoreticky vyskytnu nejake nezrovnalosti, ktore su citit/vidiet a je mozne ich korigovat, urcite by som to doporucila az po 1 roku, kedy je proces hojenia uz prakticky ukonceny. Vsetko zavisi od vzajomnej komunikacie medzi operaterom a pacientom.
Ak mate pocit, ze Vas chirurg bagatelizuje Vas lokalny nalez, skuste sa obratit na ineho plastickeho chirurga a poziadat o tzv. "second opinion".
Ako jeden cesky kolega zvykne hovorit, esteticka operacie nosa nie je praca na sustruhu s nezivym materialom, my pracujeme so zivym tkanivom, navyse kazdy pacient sa hoji inak. Nie vzdy sa da docielit 100% dokonaly vysledok, najma pokial ide o deviaciu nosa. Nasou povinnostou a cielom je vsak 100% snaha o spokojneho pacienta.
S pozdravom,
dr. jo skulavik
Visitor
Príspevkov: 14
Mala som skôr pocit že sa vyhovara a nechce sa mu opravovať, kedže by to bolo už zadarmo. A asi by mu to bolo aj trapne pred sestričkami že prišiel niekto k nemu na opravu, že to nezvladol na prvy krat a musi opravovať. Radšej niektorí povedia svoju oblubenu vetu, že nikto nema nos sumerny a nikto si to nevšimne.
Visitor
Nemyslim samozrejme 1 mm zaležitosti, ale tie ktore su vidno. Stači ak sa poobzeram okolo seba v praci, autobuse... a vidim že aj ked maju niektorí na nose hrbol tak maju aspon nos z každej strany sumerny a rovny spredu. Su aj takí ľudia, ktorí maju nos rovny aj z profilu a aj sumerny spredu. takže určite existuju aj sumerne nosy a aj po operácii sumerne, ale to musi byť asi nahoda aby bol nos aj po operácii sumerny.
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Stanovení kontrol je velmi individuální, záleží na konkrétním operatérovi, průběhu hojení apod. Zpravidla se první kontrola uskuteční 7 - 10 dnů po výkonu, dle toho, jak ustupuje otok, dle typu použitých stehů atd. Konečný efekt po rhinoplastice je po půl roce až roce. Jste-li s dosavadním výsledkem nespokojená, je vždy na místě řešit vše se svým operatérem a trvat si na tom, až poté vyhledat jiného lékaře, což je samozřejmě také možné. Reoperace je možná až po kompletním zhojení. Doporučujeme Vám vyžádat si od Vašeho operatéra konkrétnější vyjádření, jako např. kolik času tomu dle něj má ještě dát, co bude dál, když se stav ani ve slíbeném časovém intervalu nezlepší. Přejeme Vám hodně štěstí.
S přáním hezkého dne za Kliniku GHC
Markéta Koňaříková
Client Care Manager
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
Tel: 222 211 206,8
konarikova@ghc.cz
www.ghc.cz
Visitor
Bohužial operaterova odpoveď bola - nikto si to nevšimne a nikto nema nos sumerny. A už na žiadnu kontrolu okrem tej po troch mesiacoch ma nezavolal. Takže so mnou skončil. Musim isť inam pretože ten nos nie e v poriadku.
Visitor
Príspevkov: 15
Zaujímavá, no nepríjemná skúsenosť, ja som bol na plastike nosa (rhinoplastike) pred týždňom, a už som tam bol 2x. Raz vybrať tampóny, a dnes vymeniť dlahu.
Nos so videl, vyzeral na prvý pohľad väčší, ale priam dokonalý, presne ako som si predstavoval.
Na ďalšiu kontrolu idem o týždeň, a dajú mi dole asi dlahu celkovo, teda potom už asi len po niekoľkých mesiacoch na kontrolu súmernosti, hojenia... a tak...
Ja som bol operovaný s Košiciach, na súkromnej klinike CENTRUM, a prístup lekárky je vynikajúci.
Asi je to naozaj individuálny prístup.
Visitor
Ano je to všade inak dokonca poznam aj chirurga z BA ktory nerobi vôbec žiadnu kontrolu po odstaneni dlahy. Tak to sa mi zda už dosť nezodpovedne.
Ha ha že kontrola sumernosti, ak by to bola kontrola sumernosti tak by mi chirurg nepovedal na nos o 3 mm do strany a navrchu s 3 mm hrbolčekom, nesumerny po stranach, že to si nikto nevšimne a nikto nema nos sumerny a pritom trištvrte ludi maju nosy sumerne. No super takže ja som vlastne šla na operáciu aby som mala nos nesumerny. Kontrola sa robia podla mna iba z dobreho dojmu ale nie preto aby chirurg bol aj ochotny niečo sam od seba riešiť. Musite sa doslova prosiť.
Ja som už toto zažila pri operácii uši, jedno mi po operácii viacej odstavalo, samozrejme chirurg povedal že nikto nema uši sumerne... šla som inam a iny chirurg mi to ochotne opravil ale som si to musela znova zaplatiť.
Preto si myslim že asi niet uprimneho chirurga, je to iba biznis na peniaze a nejde o to ako sa citi pacient s nepodarenym vysledkom
Dobry den,
neda mi nereagovat na Vas komentar.
Nesuhlasim s Vasim zaverom, kedze Vasa skusenost sa tyka jedneho konkretneho chirurga, nemusite hned hadzat vsetkych do jedneho vreca. Neviem, v akej profesii robite Vy, ale v kazdej profesii sa predsa najdu aj taki aj onaki.
Bohuzial prave media a samotna verejnost urobili z estetickej chirurgie tento ako hovorite "business". Ak by sa uz nieco dalo nazvat biznisom, tak by to bola prave dermatologia a jej protagonisti, ktori velakrat svojou reklamou a falosnymi slubmi zavadzaju prave neinformovanych, naivnych resp. dovercivych pacientov. Obrazne povedane, za minimalne usilie maju maximalny zisk. Na rozdiel od chirurgie, kde za maximalne usilie je minimalny zisk, pritom chirurgia je ta poctiva praca. Kozny lekar nema "co pokazit"... (samozrejme ak neaplikuje take latky, ktore organizmu skor skodia...)
Esteticka chirurgia je len jedna cast zo sirokeho spektra plastickej a rekonstrukcnej chirurgie. Je jedno, co plasticky chirurg operuje, a koho operuje, ak je raz zodpovedny chirurg, urobi vzdy svoju pracu podla svojho najlepsieho svedomia a vedomia, nejde mu o peniaze! ale o pacienta.
Je mi Vas luto, ze mate tuto skusenost a este sa v nej utvrdzujete. V konecnom dosledku Vam je takto asi dobre, kedze mate stale dovod sa hnevat na svojho operatera, nez hladat iny sposob ako to vyriesit (ak sa da).
Bohuzial toto forum nie je adekvatna platforma na tento druh diskusie.
Prajem Vam uprimne vela stastia a pokoj v dusi.
S pozdravom,
skulavikova
PS. Tomu, kto posudzuje, resp. tak lahko kritizuje pracu chirurga, by som radila, aby najskor sam na vlastnej kozi presiel tuto nanajvys zlozitu cestu…to si nedovoli ani kolega kolegovi, a ten uz vie, o com je rec…
To ale samozrejme nedava lekarovi pravo „vyzut“ sa zo svojej zodpovednosti.
Visitor
Bohužiaľ mam takuto skusenosť s dvomi chirurgami, uši mi robil iny chirurg ako nos. A obaja sa zachovali, tak že problem neriešili ale povedali oblubenu vetu, nikto nema nič sumerne a nikto si to nevšimne, namiesto toho aby to riešili. Ja som doteraz nemala štastie na chirurgov. A nie som bohata aby som musela stale chodiť k inym chirurgom. Ak by neišlo iba o peniaze navrhli by problem riešiť aj sami, ale reoperácie su už zadarmo a zatiaľ som nepočula o žiadnom chirurgovi ktorý by sam od seba niečo navrhol opraviť, pacient musi sam ukazať problem a aj tak sa chirurg tvari že je to v poriadku.
Nie je mi takto dobre chcem to riešiť, ale až ked si našetrim peniaze a snaď už natrafim na nejakeho uprimneho a šikovneho chirurga, odbornika na nosy.
Mila Danka,
ak chcete, poslite mi Vase fotky (zpredu, oba profily/pravy uhol, event. aj sikme projekcie a zospodu vchod do nosa pri zaklone hlavy)
office@skulavik.eu
s pozdravom,
skulavikova
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?