Dobry den, je to prosim vas pravda že sumerny nos sa spraviť neda? Vždy musi byť nos po rhinoplastike nesumerny a hrboľaty navrchu na dotyk možno aj na pohlad po odstraneni hrbola? Moj chirurg mi vravel že sa neda spraviť sumerny nos a každy ma nos nesumerny a hrbolatý po operácii Načo je potom dobra tato operácia ak nos nikdy nebude ako ma hocikto od prirody?
Čo si o tom myslite je to normalne že mi toto chirurg povedal? Nikto nema nos po operácii sumerny a každy ho ma potom hrbolatý niekedy aj na pohlad a v lepšom pripade aj to nahodou iba na dotyk?
Možno spraviť súmerný nos?
(Diskusia k téme Operácia nosa (Rhinoplastika))
Visitor
Odosielanie
| Basic member |
Košice
Príspevkov: 61
Dobrý deň prajem,
Osobne si myslím, že Váš chirurg je len opatrný. Čo sa týka súmernosti, tak si myslím, ( aj keď som nevidel Váš nos ) že toto by Vám mohol zaručiť. Horšie je to však s pocitom hrboľatosti nosa. Tu Vám nemôže 100% zaručiť, pretože nevie ako sa budú hojiť kosti na nose a ostatné štruktúry.
Pocit nerovnosti pri dotyku môže ostať. Ale nemusí a nemá byť viditeľný.
S pozdravom
MUDr. Ján Švehlík
Váš chirurg mal pravdu v tom, že ozaj je prípustné mat na pohmat, (dotyk), hrbolatý nos v mieste odstránenia hrbolu. Zdôrazňujem ale "na pohmat", viditeľné by to byt nemalo. Súmerný nos naproti tomu je cielom a účelom kazdej rhinoplastky . S pozdravom Dr. Jurášek
Mila Kiara,
rhinoplastika je jedna z najtazsich operacii v estetickej chirurgii, ako pise jeden z kolegov, sumerny nos je cielom kazdej rhinoplastiky. Pokial sa nejednalo o korekciu septa, resp. o tzv. septorhinoplastiku, sumerny nos sa da urobit. V pripade deviacie septa zalezi do akej miery je tato pritomna, vysledny efekt nemusi byt dokonaly. Chrupavka ma svoju pamat a preto sa len velmi tazko prisposobuje novemu postaveniu.
Co sa tyka hrbolatosti profilu, chirurg musi uz pri operacii vidiet a predvidat, aky rovny-hladky profil bude v tom danom pripade a to podla pohmatu, citu v rukach a i opticky. Ak by nieco nasvedcovalo, ze tomu tak nebude, je niekolko moznosti, ako zarovnat profil tak, aby tieto nerovnosti boli co najmenej hmatne (resp. viditelne). U tych pacientov, ktori maju velmi tenku kozu mozu byt bohuzial tieto nerovnosti viac citit, resp. vidiet. Niekedy su problemom aj male nerovnosti v mieste lomnych linii, najma ak dojde k minimalnemu posunu kostennych lamiel uz z akehokolvek dovodu.
A co sa tyka zaruk, v medicine neexistuju ziadne zaruky. Chirurg vsak musi urobit vsetko so 100% nasadenim, podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia.
Nevesajte vsak hlavu, pokial sa veci maju tak, ako pisete, urcite sa da Vas problem korigovat k lepsiemu.
V pripade zaujmu, poslite mi Vase fotky (zpredu a oba profily) na moju adresu:
office@skulavik.eu
S pozdravom,
Dr. Jo Skulavik
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?