Operacia nosa uzatvorenou metodou

(Diskusia k téme Operácia nosa (Rhinoplastika))

Operacia nosa uzatvorenou metodou

Dobry den, Chcela by som sa spytat ci sa da operovat nos (velky z profilu + hrbol) aj uzatvorenou metodou a ak ano, ako to prebieha? Da sa tam sekat aj do kosti, ked nos nie je odkrity? Predpokladam, ze sa to robi v celkovej anestezii, kvoli bolesti a narocnosti. Vsade citam, ze uzatvorena metoda, je len pre mensie zakroky na nose, ale zaujimalo by ma, ci niekto na Slovensku vykonava aj narocnejsie zakroky uzatvorenou metodou. Za odpoved vopred Dakujem. Katka

05.07.2011 19:52

Odosielanie

RE: Operacia nosa uzatvorenou metodou

Dobrý večer.
Drtivá vačšina primárnych rhinoplastik sa robí "uzatvorenou"metódou a to jak zásahy na chrupavkach,tak aj na kosti.Otvorená metóda je využívaná skor pri sekundárnych operáciach.Kompletný nos je obvykle v celkovej anestézii.
Pekný večer.

05.07.2011 20:49

Kvalitné  (2)    Nekvalitné  (0)

Mila Katka,
principialne suhlasim s kolegom Dr. Hirnakom. Len sa to neda tak zovseobecnovat. Niekedy je nutne i primarnu rhinoplastiku urobit otvorenou metodou a inokedy sekundarna sa da i zatvorenou. Od velkosti nosa nezalezi, ci chirurg zvoli otvoreny alebo zatvoreny sposob. Kazdy ma navyse svoj oblubeny pristup, ako pri ktorejkolvek operacii. Dolezite je vsak individualne posudenie a opodstatnenie tej ktorej metody.
Skor by som volila pristup na zaklade velkosti a tvaru spicky. Ak chce chirurg perfektne vytvarovat novu spicku, a podotykam, tu nejde len o resekciu casti tzv. alarnej chrupavky na zmensenie/zostihlenie spicky nosu, ale dolezita je projekcia spicky a spravny nasolabialny uhol (ktory sa nedocieli nadmernou resekciou septa). Nos, ktory je velky (aj spicka) a u ktoreho sa urobi prave zatvorenou metodou standardny postup (resekcia hrbu a casti alarnej chrupavky), bude vyzerat opticky este dlhsi. Bohuzial toto forum nie je urcene na hlbsie vysvetlenie problemu. Od toho je osobna konzultacia.
Ak mate vazny zaujem, pre zaciatok mi mozete napisat email a poslat Vase fotky.
Medzitym si mozete pozriet/precitat na mojom profile v anglickom alebo nemeckom jazyku pribehy pacientov s ich fotodokumetaciou. Na pochopenie problemu mozem inymi fotkami zdokladovat o com je vlastne rec.
S pozdravom,
dr. skulavik jo (office@skulavik.eu)

05.07.2011 22:33

Kvalitné  (0)    Nekvalitné  (0)

Dobry den. Skutocne nezalezi od velkosti nosa, ci sa pouziva zatvorena, alebo otvorena rhinoplastika. Ja osobne preferujem zatvorenu rhinoplastiku, aj v pripadoch, kde by ini volili otvorenu, treba mat skusenosti a predstavivost. Caste boli pripady, ze prisli ku mne na reoperaciu aj po otvorenej rhinoplastike a stav sa dal riesit zatvorenou rhinoplastikou.Otvorena je vhodna pri sirokych rozdvojenych / bifydnych/spickach alebo pri nosoch deformovaných vrofenou vadou - rozštepom. S pozdravom dr. Cerven.

06.07.2011 13:49

Kvalitné  (0)    Nekvalitné  (0)

prajeme vam dobry den, tzv "zatvorenym pristupom" sa vykonava vacsina operacii nosa. Ak mate zaujem konzultaciu, prosim kontaktujte nas priamo, tel 0903 478 339, alebo mailom.
S pozdravom, dr D Guba, primar Odd plast chirurgie, ULK, Bratislava

06.07.2011 16:01

Kvalitné  (4)    Nekvalitné  (0)

Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?