Dobry den. Pred 2 rokmi som podstupila komplet rhinoplastiku a nedavno som bola na re-operacii. som ca mesiac a pol po ReOP... a zacina sa mi zdat ze je nos opat jemne nahnuty do strany a nesumerny(v reoperaii islo prave o to vyrovnat spicku nosu implantatom a jednu stranu nosa zužit lamanim...po tyzdni sa zdal vysledok dobry..)ale teraz akoby nos stracal rovnosť... su iste asymetrie po reOP normalne? myslite ze to moze byt este opuch a vyrovna sa to este?
dakujem za odpoved, P.
Asymetria po reoperácii nosa
(Diskusia k téme Operácia nosa (Rhinoplastika))
Visitor
Odosielanie
| Basic member |
Košice
Príspevkov: 61
Vo vašom prípade ma napadá len jedna možná rada. Dôverujte svojmu plastickému chirurgovi, ktorý rhinoplastiku vykonal. Určite nájdete riešenie.
S pozdravom
MUDr. Ján Švehlík
Visitor
Príspevkov: 3
Dakujem za odpoved. A Vas nazor.. viem ze tazko radit ked ste to nevideli...ale teoreticky, myslite ze sa to moze este upravit? treti krat uz nechcem ist na operaciu...a dost ma to trapi :-(
pomohli by tlakove masaze...? aj ked zacnem s tlakovymi masazami mesiac po OP?
| Basic member |
Košice
Príspevkov: 61
1. Poradil by som Vám vyčkávaciu stratégiu. Počkať aspoň 6 mesiacov od operácie a až potom hodnotiť stav. Určite sa musíte zbaviť najprv opuchu - tak ako ste napísali.
2. Čo sa týka tlakových masáži, tak tie slúžia hlavne na urýchlenie vyzretia jazvy. Nakoľko píšete, že ste mali lámané nosové kosti, tak by som bol s masážami opatrný. Aj vzhľadom na vložený implantát. Aby nedošlo k jeho posunu.
3. V prípade, že aj po šiestich mesiacoch budete mať prítomné drobné nerovnosti na nose, a v prípade, že nos ako celok bude mať správny tvar, skúste dočasný výplňový materiál. Takýmto spôsobom sa budete možno môcť vyhnúť operácii.
A čo sa týka výsledku po reoperácii nosa platí nasledujúce. Ak sa stav nevyriešil dvoma operáciami, nemyslím si že tretí zákrok by priniesol niečo výnimočné. Už prvotná operácia nosa je náročný výkon. Každá ďalšia operácia je rizikom.
S pozdravom
MUDr. Ján Švehlík
Visitor
Príspevkov: 3
Velmi pekne Vam dakujem za odpoved pan Doktor!
Ako vravite, dalsiu operaciu by som ani nepodstupila... tak budem dufat ze sa to nejako upravi :-/
Srdecne pozdravujem
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?