Sťažené dýchanie po septoplastike

(Diskusia k téme Operácia nosa (Rhinoplastika))

Sťažené dýchanie po septoplastike

Dobrý deň. Obraciam sa na Vás lekárov s prosbou odpovede na moju otázku z dôvodu, že mi už je trápne obťažovať môjho lekára neustálym kladením otázok. Mám 27 rokov, a ako mladší som si začal kvapkať viac ako príležitostne kvapky do nosa kvôli pocitu jeho upchatia. Išlo hlavne o môj spánok, ktorý nebol veľmi kvalitný. Je zrejmé že som si to privolal aj sám. Dňa 8.11. ma hospitalizovali na ORl oddelení za účelom liečby - septoplastika, laser endoskopická turbinoplastika. :) To som odpísal z papierov, ale pán doktor mi laicky oznámil že mám opuchnutú sliznicu a doprava vybočenú prepážku. (Dg.: Deviatio septi nasi 1.dx. , Rhinitis vasomotorica). Ked mi oznámil že operácia mi pomôže potešil som sa a hned súhlasil. O týzden na to, po operácii, mi vybrali z nosa dlážky. Nos som si pravidelne preplachoval vincentkou, nerobilo mi to absolútne žiaden problém, aj dnes to dokonca robím 3-4 krát denne. Tento piatok, 26.11. som začal už s aplikáciou Nasonexu a stále pokračujem v preplachovaní vincentkou. Moja otázka znie a dúfam, že mi poradíte a upokojíte ma trocha viac. V pravej nosovej dierke mám pocit, že mám zúžený dýchací priechod, a ťažšie sa mi dýcha na pravú stranu. Lavá je výborná povedal by som že 100 perc. ale pravá nie.. tak 75 perc. asi. Môže to byť prosím Vás tým že operácia bola robená z pravej strany a mám ju teraz citlivejšiu a že tá kosť pravej strany (myslím prepážka) je ešte trocha opuchnutá? Prejde to časom? V tomto chladnejšom období keď sa nachádzam von nepociťujem rozdiel v dýchaní, ale keď sedím dnu, v teplom, a ked idem spať trápi ma ta pravá strana. Niekedy pomôže že sa otočím na druhy bok a ono sa to akokeby presunulo na druhú nosovú dierku, ale to som robil už niekoľko rokov a nechcem v tom pokračovať. Prepáčte mi a úctivo Vás žiadam a prosím odpovedzte mi na moju otázku. Za pochopenie Vám ďakujem. Prikladám aj môj e-mail. Ďakujem. S pozdravom Jano z Humenného. (dijabetik@gmail.com)

28.11.2011 11:19

Odosielanie

Dýchanie po rhinoplastike

Dobrý deň. Som po kompletnej rhinoplastike 6 dní..tampóny mi boli vybraté na 2 deň. Stále nemôžem úplne dýchať nosom, od zákroku som preto moc nespala. Používam sterimer, zinkovú masť, nos pravidelne čistím..mám pocit, akoby vnútri bola zaschnutá krv, proste niečo čo tam nemá byť:-). Prosím Vás viete mi niečo poradiť, aby sa dýchacie cesty spriechodnili? Ďakujem za odpoveď.

21.05.2012 11:49

Kvalitné  (0)    Nekvalitné  (0)
RE: Dýchanie po rhinoplastike

Dobrý den,

Odporučujeme používať sterin aj 10 x denne. Pár dní po zákrok je normálne, že sa Vám nedých na sto percent normálne. Rekovalescencia trvá 2 týždne. Možem odporúčiť i vazelínu vtierať si do okrajov nosa.

S pozdravom

Glamour clinic

22.05.2012 12:32

RE: Dýchanie po rhinoplastike

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, po zvýšenie dávky sterimaru je to lepšie :-)

23.05.2012 05:49

Výber chirurga

Dobrý deň,

som rozhodnutá ísť na plastiku nosa do Banskej Bystrice. Neviem však, ktorého kvalitného chirurga si mám zvoliť. Bola by som rada, keby ste mi poradili :-)
Mohli by ste mi napísať aj vaše osobné skúsenosti.

Ďakujem

23.05.2012 23:57

RE: Výber chirurga

Dobrý deň,

viem, ako sa asi cítite..mala som podobný problém pred mesiacom :-). Ja som bola na jedinej konzultácii na klinike v Pezinku, a nebanujem. Neodradila ma ani lokálna anestéza :-). Ak ste rozhodnutá ísť do BB, na základe kladných hodnotení môžem len odporúčať..chvália si veľmi p. DR. Červeňa. Akurát sa tam dlho čaká na termín, majú toho strašne veľa..aj to u mňa rozhodlo, pretože po pár mesiacoch by to moje odhodlanie asi vyprchalo :-)

24.05.2012 07:25

Dobrý deň. Viem, že chvália MUDr. Červeňa a ja som u neho bola ešte v roku 1997, ale bohužiaľ som spokojná nebola. Hneval ma výsledok celé roky a tak som sa rozhodla podstúpiť ďalšiu celkovä operáciu nosa. Rozhodla som sa pre Pezinok a neľutujem, o pár dní to budú 4 mesiace čo som bola na zákroku. Treba si dobre vybrať, lebo keď to nedopadne podľa Vašich predstáv, všetko bolo zbytočné a stálo to veľa peňazí, bolesti a aj obmedzení. Tak Vám prajem, aby Ste mala šťastnú voľbu.

24.05.2012 10:00

Dobrý deň, ďakujem za Vašu reakciu..je dobré vedieť, že ste spokojná s výsledkom operácie práve v Pezinku :-). Ešte toho moc síce nevidím, tak dúfam..že o pár mesiacov budem práve tak spokojná ako Vy :-)
Ďakujem..

25.05.2012 08:58

RE: Sťažené dýchanie po septoplastike

Prajem Vam dobry den, predovsetkym je potrebne kontaktovat vasho operatera, ktory presne vie, aky vykon bol realizovany, najlepsie vam odpovie. S pozdravom, D.Guba, ULK, Bratislava

21.05.2012 16:43

Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?