Dobrý večer, ja som po operácii ušiek dva týždne a všimla som si, že vrch pravého uška mám viac prilepený k hlave ako vrch pravého uška. Myslíte, že sa to časom upraví alebo aj vy máte po operácii každé uško iné. Možno je dôležité, či drží rovnako ten stred, však? Ďakujem
Anna z Považskej Bystrice
Odlišné ušká po operácii
(Diskusia k téme Operácia uší (Otoplastika))
Visitor
Odosielanie
Visitor
Príspevkov: 1
Máte divný text, máte vrch pravého uška mám viac prilepený k hlave ako vrch pravého uška?
Visitor
Príspevkov: 3
Dobry den ja som tiez dva mesiace po operacii uska mala som nesmiernu bolest tri dni cele dva tyzdne stimi bandazami som musela spat po sediacky nemohla som ani jest poriadne ani spat ale ako nahle mi dali dolu obvezi nepacilo sa mi to jedno usko prave mi na spicke odstava a je to dost vidiet ked si urobim cop po ktorom som tuzila uz vela rokov.lenze nebolo to podla mojich predstav a volala som doktorovi nech mi to napravi ze to nemozem mat takto ked som sa nato uz odhodlala a zaplatila nemalu ciastku mali by to brat ako reklamaciu nie?a tim padom by som nemala platit za opravu kedze mi dal sam doktor svoje slovo ze mi to napravy.A este viac veci mam po operacii uz dva mesiace a to prave usko ma stale neposlucha je viac citlive bolestive citila som pri operacii ze sa mu daco nepodarilo ako napriklad ze mi to v nutri zasival a citila som ako ked prepchaval ihlu ze sa mu vysmykla a od vtedy ma neustale boli natom mieste to druhe usko mam uzasne krasne a ked som sa mu stazovala a mala som dva dni zvysenu horucku mi tvrdil ze to nepripada do uvahy ze tam nema co boliet ale mna boli stale, natom druhom som mohla spavat uz prvy tyzden od operacie a mam ho uplne pekne paradne a to druhe ako nato mi povedat ze ta spicka mi odstava koli tomu ze usko mam trosku vecsie ako to druhe dobre mam ho mozno vedsie ale zaoto nemozem a mal mi ho urobit pekne ako to druhe pretoze mohol je predsa chyrurgicky plastik nie?neviem co mam robit mohly by ste mi prosim poradit dakujem Nika
Visitor
Príspevkov: 15
Ja som po operácii uší dva týždne, a nosím už len čelenku, bolesti som mal iba asi 3-4 dni, potom po týždni takmer žiadne, v podstate okrem spania a občasného ppklesu hlavy na bok.
Čo som si ale aj ja všimol, že obe uši sú akoby "pričapené" k hlave, pričom chrupavka vyčnieva na oboch ušiach, nijako zvláštne, jedno ucho je priam dokonalé, no na druhom je malá "nedokonalosť", kde pri oblúku na pravom je taký hrboľ, ktorý ten oblúk ohýba, akoby tam bol steh, ktorý ten ohyb sťahuje.
Zatiaľ sme to s doktorkou neriešili, no ako povedala, uši ešte musia pracovať, dať sa do nejakej podoby, sú tam ešte stehy..., ale menšia korekčná uprava asi bude potrebná.
Tiež by ma zaujímalo, ako to je s opravami, alebo kvázi reklamáciou, korečnými úpravami, kde ide o nejaké malé miesta, typu špičky, alebo oblúk uší.
Visitor
Príspevkov: 2
Dobrý večer,ja som podstúpila operáciu ušiek asi pred 4 rokmi. Však mám pociť,že operacia držala len krátko a uška sa mi zase vrátili.Vtedy som to nechala tak,lebo sa mi nechcelo po operácii a prekonanej bolesti trpieť znovu. Teraz si však myslím,že prešiel nejaký ten rok od toho a možno sa aj technika operácie vylepšila.Mám 17 rokov a uvažujem nad ďalšiou operáciou. Keď som si ja dala operovať uška tri mesiace som musela nosiť čelenku.To bolo neprijemné. Ako je to teraz ?
| Basic member |
Košice
Príspevkov: 61
Dobrý deň prajem,
To že sa ušká vrátia do pôvodného postavenie je jedna z možných komplikácií zákroku. Ak ich chcete mať v správnom postavení, operácii sa nevyhnete. A s najväčšou pravdepodobnosťou ani noseniu čelenky.
Ináč to jednoducho nejde.
S pozdravom a prianím pekného dňa
MUDr. Ján Švehlík
Visitor
Príspevkov: 2
Môžem sa opýtať ako dlho s amusí nosiť po operácii tá čelenka? Ja keď som bola na operácii tak som mala potvrdenie o ujme na psycickom zdravy od psychiaterky. A v takotmto prípade mi to z časti preplácala poisťovňa, neviete či je to tak aj teraz ?
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?