Dobrý deň. Mám 36 rokov a od môjho pôrodu ubehlo 15 rokov. Tehotenstvo poznačilo moje brucho. Určite nie som jediná ktorá má problém s ovysnutou a popraskanou kožou na bruchu. Ja sa však už dosť dlho odhodlávam na abdominoplastiku. Neviem však či sa to zdá len mne, no z fotografií ktoré som videla, mám pocit, že tá zmena po abdominoplastike nie je nejak markantná. Tak uvažujem, že je to snáď preto, lebo na fotografiách ktoré som videla sú ženy tesne po zákrokoch a preto sa mi zdá táto plastická úprava taká surová. Zhojí sa to potom tak, že brucho vyzerá prirodzene? Ak sa by som sa rozhodla zákrok podtúpiť- ako si mám vyberať lekára? Podľa obrázkov sa mi to vôbec nezdá objektívne. Nevidno tam vnútornú prácu spevnenia brušného svalstva. Ani zručnosť pri šití, čo si myslím že je dosť dôležité. Alebo si kladiem nesprávne otázky??? Veľmi pekne ďakujem za prípadné odpovede.
Výsledky abdominoplastiky
(Diskusia k téme Plastika brucha ano alebo nie?)
Visitor
Odosielanie
Dobry den,
jednou vetou odpovedat na Vas prispevok je nemozne :-). Neviem, ake fotky ste videla, ale normalne je prave po abdominoplastike zmena markantna. Samozrejme, ze pupok samotny uz nikdy nebude vyzerat ako povodny, kedze sa "presadzuje" a je to za cenu jaziev. Samotna pevnost brusnej steny po operacii je v korelacii s vychodzou kvalitou prislusnych tkaniv (svalovoslachovy aparat)
Vyber chirurga sa odvija prave z informacii, ktore su pre Vas dostupne, ci uz na zaklade "osobnych" doporuceni od inych pacientov ("mund propaganda"), alebo na zaklade "neosobnych" cez internetovu platformu. Urobte tzv. "search", precitajte si skutocne pribehy pacientov ktore su dolozene fotodokumentaciou, navstivte niekolko chirurgov osobne (konzultacia) a polozte im otazky, ktore Vas trapia, a vo finale sa spolahnite urcite na Vasu intuiciu.
A co sa sitia tyka, resp. zrucnosti, kazdy plasticky chirurg je zrucny, otazka je do akej miery pedantny. Je jedno, aka je to operacia, dolezity je postoj chirurga a to, do akej miery dokonalosti odvedie svoju pracu. Tak, ako kazdy iny ludsky tvor.
V pripade zaujmu si mozete pozriet nieco z mojej prace prave na tomto portali v anglickej resp. nemeckej verzii a ak Vas to presvedci, mozete ma kontaktovat potom uz priamo emailom.
Pekny den a vela stastia!
Dr Jo Skulavik
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?