Zmenšenie poprsia zo zdravotných dôvodov

(Diskusia k téme Zmenšenie prsníkov)

Zmenšenie poprsia zo zdravotných dôvodov

Dobrý deň,

píšem v mene moje mamy, ktorá je po troch deťoch, čo sa značne prejavilo aj na jej poprsí a bolestiach s tým súvisiacich. Má veľmi veľké prsia - 90E - a neustále ju bolí chrbát, siaha je to od krčnej chrbtice až po kríže, teraz nemôže ani poriadne vstať. Po doktoroch chodí neustále, ale nikto jej s tým doposiaľ nepomohol, dávajú jej len samé lieky, ktoré aj tak nepomáhajú, prípadne pomôžu len na určitý čas. Koľkokrát si vraj už pri doktoroch pripadala ako hypochonder, ktorý si svoje bolesti len vymýšľa. Chrbticu má už takmer guľatú. Má 54 rokov, keď je to chrbát "dovoľuje", cvičí 3x do týždňa pilates, ale napriek tomu má problém s váhou. Chcem sa opýtať, je možné zmenšovať prsia aj v takomto veku? Je poistená vo VšZP, prepláca poisťovňa niečo? Čo všetko treba urobiť a ako postupovať, ak by na operáciu pristúpila(píšem bez jej vedomia)?

Za Vašu odpoveď vopred ďakujem.
S pozdravom dcéra Soňa

06.03.2011 21:48

Odosielanie

RE: Zmenšenie poprsia zo zdravotných dôvodov

Dobrý večer.
V ČR v indikovaných prípadoch hradí ZP celé náklady na zmenšenie prsníkov zo zdravotných dovodov.Indikáciou je doporučenie neurológa,alebo ortopéda,prípadne RHB odborníka na základe dlhodobej liečby pre vertebrogenné potiaže.Operovať je možné i v pokročilejšom veku než ma Vaša mama.S doporučením je treba vyhľadať pracovisko plastickej chirurgie,ktoré má zmluvy so ZP,plast.chirurg po vyšetrení napíše žiadosť o úhradu pre revízneho lekára príslušnej ZP.Po schválení je možné operovať.

06.03.2011 22:30

Kvalitné  (3)    Nekvalitné  (0)
Zmenšenie prsníkov cez ZP

Dobrý deň, mám 40 rokov, výšku 164cm, váhu 65 kg ,veľkosť podprsenky 85H Okrem toho, že prsia mám bolestivé, ťažké,som kvôli nim nešťastná, pretože z roka na rok sa mi zväčšujú, je to doslova neestetické.Pracujem v službách, stretávam sa s ľuďmi dennodenne a môj handikep mi prekáža, doslova začínam mať pocit menejcennosti keďže mám problém aj s obliekaním sa. Okrem toho takmer 2 roky mám bolesti v pravom ramene,obvodný lekár mi doporučuje len cvičiť,gynekolog mi na môj problém povedal, že mnohé ženy ich chcú mať veľké, tak mám byť spokojná a ku psychiatrovi sa s tým ísť doslova hanbím nakoľko som z malej dediny kde každý o každom šušká.
Poraďte mi prosím Vás ako postupovať ďalej ak by som chcela aby mi operáciu preplatila ZP

ďakujem MÁRIA

18.04.2011 18:45

Kvalitné  (0)    Nekvalitné  (0)
RE: Zmenšenie prsníkov cez ZP

Dobrý večer paní Mária.
Už je to až trápne,ale táto téma sa na tomto fóre preberá denně.Stačí sa pozrieť do starších diskozných príspevkov a viete nza niekoľko minút VŠETKO !
Pekný večer

18.04.2011 19:22

Vážený pane doktore, do 2 týdnů spustíme novou funkcionalitu, která bude předcházet vkládání duplicitních dotazů. Děkuji za trpělivost a zdravím.

19.04.2011 08:59

prajeme vam dobry den, preplacanie ZP je mozne, Je vsak potrebne vas vidiet, posudit stav, mieru hypertrofie prsnikov, resp ich pripadnu asymetriu, atd... Ak mate zaujem o konzultaciu, mozete nas kontaktovat bud spatne mailom,alebo priamo, telefonicky- 0903 478 339.
S pozdravom, dr D Guba,PhD, Odd plast chirurgie, ULK, Bratislava

19.04.2011 08:21

Kvalitné  (6)    Nekvalitné  (0)

Dobry večer uvažujem o zmenšeni či korekcii jedneho prsníka a to z dvôvodu veľkej výraznej asymetrii,,ide totiž o vrodenu chybu nevyvinuty prsny sval od cca narodenia je to hradene poisťovňou nakoľko nejde o rozmar...som vo VšZP dakujem za skoru odpoved

22.03.2012 22:51

Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?