Chcela by som si nechať zmenšiť prsia, pretože mám veľké bolesti chrbta, ale mám strach, aby sa počas operácie neporušili mliečne žľazy. Chcem v budúcnosti ešte kojiť.
Zmenšenie pŕs a tehotenstvo
(Diskusia k téme Zmenšenie prsníkov)
Visitor
Odosielanie
Visitor
Príspevkov: 1
Dobrý deň prajem, moja dcéra by strašne chcela zmenšiť prsia, má 17 rokov, výška 167, váži 55 kg a veľkosť pŕs má 70E, alebo 75D. Má bolesti chrbta, tiež migrény a dosť ju psychicky ničia poznámky od spolužiakov. Myslíte si, že v 17 by sa dala urobiť takáto operácia? Ďakujem Eva
Mila Eva,
pokial je Vasa dcera motivovana a emocne zrela na tuto operaciu, vek 17 rokov nie je prekazkou. Principialne je mozne podstupit tuto operaciu aj v nizsom veku nez 18 rokov, ale optimalne je posudenie lokalneho stavu o ukonceni rastu prsnikov, t.j. pokial prsniky Vasej dcere uz nerastu (t.j. nezvacsili sa za poslednych 6 mesiacov) potom moze podstupit operaciu, v opacnom pripade je teoreticky mozne, ze sa opat zvacsia a bude nutna reoperacia (casom-vekom, nehovoriac po odkojeni deti)
Vyznamny faktor, ktory prispieva k umozneniu operacie aj v nizsom veku su prave negativne prejavy gigantomastie na organizmus, ako su bolesti chrbta, psychicke problemy, etc.
S pozdravom,
Dr. Jo Skulavik
Prajeme Vám dobrý deň
v istých , odôvodnených prípadoch je možné pristúpiť k operácii i pred 18 rokom rokom života , ktorý je však len určitou imaginarnou hranicou, Je potrebné vidieť a posúdiť nielen vašu dcéru, ale i pohovor s rodičom, najmä matkou. Operácii redukčnou mammaplastikou ( zmenšením prsníkov) sme práve pri podobných fyzických a psychických ťažkostiach vykonali niekolko, samozrejme operačnými technikami, ktoré umožnuju dojčenie v buducnosti.
Ak mate zaujem o konzultáciu, prosim kontaktujte nás na tel čísle: 0903 478 339. S pozdravom, Dr.D.Guba,PhD, primar Odd.plast.chirurgie , ULK. Bratislava
Pekny den, ide o redukciu tkaniva , prsna zlaza zostava nezmenena a samozrejme kojenie je mozne .
S pozdravom Esthetic
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?