dobry den, minuly rok som prisla o jednu stolicku, a kedze nechcem mat v ustach dieru, chcela by som tento zub nahradit implantatom. nasla som o zakroku viacero clankov a diskusii, no nikde som sa nedozvedela, ako dlho zakrok trva, ako presne prebieha, nakolko je hojenie bolestive, ako dlho trva, popripade ci sa zakrok da robit aj v celkovej narkoze. kedze mam od detstva stach zo zubnych osetreni, tieto veci ma dost zaujimaju :) za odpoved dakujem.
Priebeh implantácie a hojenie
(Diskusia k téme Zubné implantáty)
Hanka001
Visitor
Príspevkov: 1 Visitor
15.01.2012 21:26
Odosielanie
Dobrý deň,
zákrok pri jednom implantáte netrvá aj s prípravou dlhšie ako hodinu. Po lokálnej anestézii sa najprv rezom obnaží kosť, potom sa vrtáčikmi vytvorí lôžko pre implantát. Ten sa následne zavedie a rana sa zašije.
Postup má mnoho modifikácií, sú závislé od konkrétneho prípadu.
Bolestivosť po zákroku je individuálna, niekto nepociťuje nič alebo len bolesť na sliznici v trvaní 2 dni. V komplikovaných prípadoch to može byť aj jeden týždeň. Zakrok je možné robiť aj v celkovej anestézii, čo však pri jednom implantáte považujem za zbytočné. Treba počítať s vyššou cenou zákroku.
S pozdravom,
MDDr. Martin šrank
16.01.2012 21:27
Kvalitné
()
Nekvalitné
()
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?