Dobry vecer,potrebovala by som poradit. Mam silikony pod svalom cca.2 roky, pravy prsnik bol od zaciatku komlikovany mali mi vybrat , potom zas nie,nakoniec ho lekarka nechala vo vnutri.Na kontrole som nebola asi rok,myslim ze s tym inplantatom nie je nieco v poriadku ,je preliaceny ked si lahnem,a zospodu prsnika mam take hrudky alebo hrbolce citim ze uplne zmenil tvar a hlavne co mi robi starost..je ze ked si lahnem na bok alebo na chrbat nie vzdy ale niekedy pocujem take jemne praskanie,take ako keby suchot novin. Nie nenamyslam si, pocujem to urcite a urcite to ide s toho silikonu alebo aspon s tohto smeru.No a moja 2 otazky na Vas: myslite ze to tam vnutri vydrzi este min,rok?(myslim ci sa nevytlaci vonku sam )pretoze ja som v usa,nemozem si to dat urobit tu z fin.dovodov.A moja druha otazka je: da sa urobit operacia tak ,ze mi stare vyberiete a nove ihned vlozite? Je to mozne?Dakujem za odpoved z pozdravom Liv
co s tym???
(Diskusia k téme Zväčšenie prsníkov (Augmentácia))
Visitor
Odosielanie
Dobry den, vzhladom na pooperacny priebeh a to co popisujete,moze sa jednat o tzv. kapsularnu kontraktur- implantat je mierne pokrceny a tvrdsi. Ten pocit trenia a suchania, moze byt ozaj sposobeny trenim texturovaneho implantatu o okolie. Ci so samotnym implantatom je vsetko v poriadku by zistila uz sonografia prsnikov- implantaty by mali byt homogenne cierne. Ak su implantaty v poriadku rok to vydrzi a riesenie je mozne sposobom akym uvadzate a riesenim kapsularnej kontraktury. S pozdravom Dr. Cerven.
Visitor
Príspevkov: 46
Dobrý deň Livia,
jednostranná pooperačná problematika ,jednostranná deformácia implantátu v zmysle preliačenia,rôzne parestézie svedčia o narušení obalu implantátu.V takom prípade sa molekuly silikónu z obsahu impantátu môžu dostať do kontaktu s kolagénnou kapsulou a spôsobiť jej stuhnutie.Stav nie je akútny,dá sa diagnostikovať sonograficky.No určite rátajte s revíznou operáciou.Pri tejto operácii je určite možné okrem iného aj vloženie nového implantátu pri jednom operačnom sedení.Plastická chirurgička MUDr.Helena Ježovitová/www.jezovitova.sk/
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?