Dobrý deň, chcem sa opýtať či je augmentácia možná aj u žien s cukrovkou? Mám 25 rokov a s cukrovkou žijem už 18 rokov. Mám ročného syna a po kojení sa mi prsia zmenšili a sú také nepekné, tak rozmýšľam nad implantátmi, len neviem či je to možné aj pri diabete a ak áno aké sú riziká pri tejto chorobe. Moja cukrovka je dobre kompenzovaná. Ďakujem
Diabetes a augmentácia
(Diskusia k téme Zväčšenie prsníkov (Augmentácia))
Visitor
Odosielanie
| Basic member |
Košice
Príspevkov: 61
Dobrý deň prajem,
To, či môžete podstúpiť operáciu zväčšenia prsníkov pri základnom ochorení cukrovke závisí od toho, aký typ diabetu máte, aké lieky užívate a ako často si meriate hladinu cukru v krvi a ako je kompenzovaná. Ako pacient, ktorý trpí na toto ochorenie ste vystavená zvýšenému riziku infekcie, problémom s hojením rán a komplikáciami pri anestéze. Väčšina odborníkov je toho názoru, že pokiaľ máte dobre kompenzované ochorenie a kontrolovanú hladinu cukru v krvi, nemali by ste mať pri tejto operácii problémy. Potrebná je však dôsledná predoperačná príprava, vyšetrenie diabetológom a jeho stanovisko k stavu obličiek, ciev, srdca atď. Pokiaľ odborníci vylúčia sprievodné ochorenie iných systémov, je možné operáciu vykonať. Základom je udržanie hladiny cukru v normále.
S pozdravom a prianím všetkého naj do nového roka
MUDr. Ján Švehlík
www.svehlik.sk
Visitor
Príspevkov: 2
Dobrý deň pán doktor. Ďakujem za odpoveď. Mám diabetes 1 typu na inzulíne. U diabetológa som sledovaná každé 2-3 mesiace a trúfam si povedať, že moja cukrovka je veľmi dobre kompenzovaná. Syna som rodila cisárskym rezom v celkovej anestézii a neboli žiadne komplikácie. Po pôrode ma môj diabetológ poslal na rôzne vyšetrenie ( krv, moč, emg ciev, očné vyšetrenia) a všetko mám v absolútnom poriadku, tak snáď by to nemal byť problém. Ďakujem ešte raz za odpoveď, zvážim všetky za a proti, preberiem to so svojim diabetológom a uvidím. Ďakujem a aj Vám prajem všetko dobré do nového roka.
Prajeme vam dobry den,
operacia, akakolvek, aj pri ochoreni, ake mate, je z isteho hladiska urcitym zvysenym rizikom, Na druhej strane, stabilizovany diabetes nie je prekazkou vykonu v celkovej anesteze, a najma nie pri operciach v kratkodobej celkovej anesteze. Je potrebne mat nielen kompletne vsetobecne predoperacne vysetrenia, ale i zavery od vasho diabetologa, ktoreho- predpoklad pravidelne navstevujete. Pacientiek s DM sme operovali pomerne vela bez vyraznejsich komplikacii. Ak mate zaujem o konzultaciu, mozete nas kontaktovat bud spatne mailom, alebo priamo, tel 0903 478 339. S pozdravom, Dr.D.Guba, PhD, Odd. plast chirurgie ULK, Bratislava.
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?