Dobry den.
Chcela by som sa spytat, preco niektori doktori dreny po augmentacii davaju a niektori nie?
Naco ich je vlastne treba?
Ak sa nezavedu, mozu nastat komplikacie?
Velmi pekne vopred dakujem za odpovede.
Dreny áno či nie?
(Diskusia k téme Zväčšenie prsníkov (Augmentácia))
Visitor
Odosielanie
Dobrý deň,
Redonova aktívna drenáž sa používa jednak preto, že informuje chirurga o pooperačnom krvácaní do prsníka a samozrejme preto, aby túto nahromadenú krv odviedla von z prsníka. Tým sa dá v niektorých prípadoch zabrániť reoperácii. Drény sa ponechávajú spravidla 24 hodín, ale presným kritériom na extrakciu drénov je množstvo pribúdajúcej krvi za určitý čas. Drobné ranky v koži po hadičkách sa hoja veľmi dobre a nie sú viditeľné. Preto som zástancom používania drénov.
S pozdravom,
MUDr.Imrich Kováč
Prajeme vam dobry den. Nazory na pouzivanie drenov, ale i typu drenov - sa roznia. Je samozrejme, za kazdy z pristupov ma svoje pre i proti. Osobne nie som za ich plne standarne pouzivanie, na druhej strane, ak si to stav vyzaduje je jeho pouzitie nutnostou. Zavisi na erudovanosti chirurga, jeho skusenostiach s jednou i druhou moznostou. Je taktiez trochu rozdiel, ak niektore pracovisko ( chirurg) vykona 20, alebo 120 augmentacii rocne.
S pozdravom, dr.D.Guba, Phd, Odd. plast.chirurgie ULK, Bratislava
Visitor
Príspevkov: 24
Dakujem pekne za odpovede. Rozhodne necham rozhodnutie na mojho chirurga, plne mu doverujem a budem len rada, ked nebude nutne dreny zaviest.
pekny den.
Pekny den, u nas na klinike dreny davame zriedkavo, je potrebna dosledna revizia pred dokoncenim operacie . Davaju sa pri zvysenej krvacavosti.
S pozdravom Esthetic
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?