som dva týždne po zväčšení prsníkov...mám dojem že rany sa mi veľmi ťažko hoja,stále mokvaju,aj keď nevyzeraju zapálene.Čistím si ich len repíkom na odporúčanie lekára.Ale vždy po vyčistení z niektorých miest jazvy vyteká tekutina...som z toho dosť nešťastná.Budem musieť podstúpiť vybratie implantátov pre neznášanlivosť silikónu?ako dlho sa hoja rany po operácii?...prosím poraďte,ďakujem
po augmentácii
(Diskusia k téme Zväčšenie prsníkov (Augmentácia))
Visitor
Odosielanie
Dobry den.O neznasanlivosti silikonu nemoze byt ani reci, o vyberani implantatov je predcasne rozmyslat.
Pravdou vsak je, ze po 2 tyzdnoch by uz rany mokvat nemali. Je tazko sa nadialku vyjadrit, ale v takomto stave by nebolo zle zakryt to celkovymi antibiotikami.
Poradte sa s Vasim lekarom.S pozdravom Dr.Cerven.
Visitor
Príspevkov: 9
sisa, ja som po prvej operacii dopadla rovnako, ale doktor mi dal atb a ustupilo to. nebola som vsak s velkostou spokojna, ale kvoli problemom s hojenim som sa odhodlavala dost dlho :(. kamoska mi poradila wobenzym, jedla som ho aj pred aj po a hojilo sa to samo. stalo to ya ten cas aj peniaze, teray mam super velkost:). dufam, ze ti to dobre dopadlo a uz sa mas lepsie
Visitor
Príspevkov: 4
ďakujem,už je to v poriadku,ustúpilo to akonáhle mi lekár vybral stehy,zrejme som len trochu citlivejšia.škoda že som nevedela o tom wobenzyme skôr,určite budem na to myslieť dobudúcna a ja som s veľkosťou veľmi spokojna,vzhľadom na môj uzky hrudník som rada že mám veľkosť 75B...z ničoho mám teraz krásne plné prsia :)ďakujem za radu....
Visitor
Príspevkov: 9
som rada, ze si uz ok a ze si s vysledkom spokojna :)
Visitor
Príspevkov: 2
Dobry den pan doktor, aj ja by som sa chcela spytat. Bola som na augmentacii 26.11.2011 na desiaty den mi zacala z rany praveho prsnika vytekat tekutina sfarbena do cervena, ale krv to nie je. Tecie mi to uz asi 5 den a lekar mi kazdy den z toho vytlaca tekutinu a dava na to obklady jodu. nasadil mi antibiotika Ciprofloxacin 250mg. Mam hrozny strach , ze čo dalej. Viete mi napisat Vas nazor?
Dakujem pekne
| Basic member |
Košice
Príspevkov: 61
Dobrý deň prajem,
Možno Vám to bude znieť ako fráza, ale odporúčam Vám plne dôverovať Vášmu lekárovi. Určite urobí všetko pre to, aby tento problém zvládol. Strach a panika Vám nepomôže. Z toho čo píšete je zrejmé, že zvolil správny postup riešenia tejto komplikácie. Iná možnosť liečbe neexistuje. V predchádzajúcich príspevkoch je názor o užívaní Wobenzymu. O tom sa môžete poradiť s Vašim lekárom. Ja som tiež zástancom tohoto prípravku, ale je to vec názoru. Skúste, nemáte tým čo pokaziť.
S pozdravom
MUDr. Ján Švehlík
Visitor
Príspevkov: 2
Pan doktor ,
ďakujem za odpoveď. viete mi ešte napisat ci je este nadej ze mi nebudu musiet implantaty vybrat? Stretol ste sa aj vy s takymto problemom a dobre dopadol nakoniec?
Dakujem
| Basic member |
Košice
Dobrý deň prajem,
Hlavným cieľom vášho lekára je, aby sa Vám k implantátu nedostala infekcia. Preto Vám podáva celkovo antibiotiká a preto Vám ranu a jej okolie dezinfikuje. Kým spomínaný výtok nie je infikovaný, je vysoká pravdepodobnosť, že sa Vám rana zhojí. A že nebude ohrozený implantát. Na fakt, že by musel byť odstránený pre infekciu radšej v súčasnosti nemyslite. Zbytočne predbiehate a trápite sa a nepomôže Vám to. Radšej sa plne sústreďte na spoluprácu s Vaším lekárom a uvidíte, že to spolu zvládnete.
S pozdravom
MUDr. Ján Švehlík
Visitor
Príspevkov: 6
Dobrý deň!
chcela by som sa spýtať,aky je váš názor na to,že po operacii som od svojho doktora nedostala pooperačnú podprsenku,iba sťahovací pás? kočky v mojom okolí tvrdia,že sa s týmto ešte nestretli a mám obavy...Moj doktor tvrdí,že nemožeme zároveň tlačit prsia dolu pásom a aj podprsenkou nahor.kedže nemam podprsenku aj krvne zrazeniny mi stiekli dole na boky a brucho.
Dakujem za vase nazory
| Basic member |
Košice
Dobrý deň prajem,
Napíšte mi prosím, cez ktorý prístup ste mali vkladané implantáty.
S pozdravom
MUDr. Ján Švehlík
Visitor
| Basic member |
Košice
Dobrý deň prajem,
Pri tomto prístupe by to malo byť v poriadku, Váš doktor vie čo robí. Tie modriny by podprsenka aj tak neovplyvnila.
Odporúčam sa tešiť z výsledku a zostávam s pozdravom
MUDr. Ján Švehlík
Visitor
Dobrý deň!
Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.
Pekný zvyšok dňa prajem
Visitor
Dobry den pan doktor!
Som 13 dni po opetacii a moj pan doktor mi kazal nosit klasicku podprsenku s kosticami,aby sme vytvarovali ryhy pod prsiami,ale neviem ci ju mam nosit aj v noci a ci na stahovacom pase,alebo pod...Stahovaci pas mam nosit este asi 8 dni,ale na internete som citala,ze min. 4az6 tyzdnov,tak neviem teraz.
Moj doktor ma v tomto case dovolenku a nemozem s nim komunikovať,tak ziadam o radu vas!
Prajem pekny den a dakujem
| Basic member |
Košice
Dobrý deň prajem,
Ak je pravda, čo tu píšete, odporúčam Vám si zakúpiť fixačnú podprsenku typ PS set tvarovaný, napríklad vo firme Siklienka v Bratislave a noste ju aspoň 8 týždňov od operácie. Poctivo 24 hodín denne. Odložiť ju môžete len v čase, keď ju periete. Alebo si kúpte rovno dve.
V tejto fáze je to to jediné, čo Vám môžem odporučiť aby hojenie a pooperačný priebeh mohli prebehnúť bez problémov. A určite Vám to neuškodí.
S pozdravom a prianím pekného dňa
MUDr. Ján švehlík
Visitor
Dobry den!
Ibaze moj doktor mi nechcel dat pooperacnu podprsenku,koli tomu,ze mi potreboval tlacit prsia dolu a povedal ze nemozeme tlacit podprsenkou hore a pasom dole,ale toto som na toto forum pisala a vy ste mi odpisali,ze je to v poriadku a mam sa tesit z vysledku...
Ja mam druhy den klasicku podprsenku s kosticami co mi prikazal moj doktor,len neviem ci ju mam nosit na pase,alebo pod pasom a ci aj v noci,alebo iba cez den.Moj doktor chce,aby sa mi vytvarovali tymto podprsne ryhy.prvych 10 dni som mala iba stahovaci pas a potom tieto tri dni mam pas aj klasicku podprsenku...Prsia sa mi zdaju pekne a rovnake a pomali aj maknu a citim sa dobre...No kazdopadne na toto je okolo mna velmi vela nazorov... Dakujem za odpoved a pekny zvysok dna prajem
Visitor
Príspevkov: 1
dobry den,
mám zaujem o zvacsenie prs. Kedze ma cakaju za dva mesiace statnice, velmi rada by som to dovtedy stihla. Najviac by som zaplatila 2400e.dakujem
| Basic member |
Plastická chirurgia
Praha
Príspevkov: 241
Dobrý deň Lucia.
Na našom pracovisku je augmentácia klasickými implantátmi McGhan=Allergan=Inspira/ vrátane anestézie, prádla a pobytu 1 deň v cene 62.000.-Kč, s anatomickými 78.000.-Kč / - cca 2.480 - 3.120.-Euro.
MUDr.Jaroslav Hirňák
www.perfectclinic.cz
+420 604 988 624
Cena za augmentáciu pri pouzití okruhlych impl. je vratane jednonocnej hospitalizacie 1898.- Eur. S pozdravom Dr. jurášek
Prajeme Vam dobry den,
Augmentaciu je mozne realizovat . Ak mate zaujem o konzultaciu, mozete sa objednat bud spatne mailom, alebo priamo, tel> 0903 478 339.
S pozdravom, dr.D.Guba,PhD Odd.plast.chirurgie
Mila Lucka,
ak mate vazny zaujem, kontaktujte ma emailom na office@skulavik.eu
moj profil a testimonialy mojich pacientov mozete vidiet na nemeckej resp. anglickej jazykovej verzii portalu
s pozdravom,
dr. jo skulavik
Visitor
Dobry den!
Chcem sa spytat,ako zistim,ze uz nemusim nosit stahovaci pas? dnes som si ho dala dolu su to Tri tyzdne a pät dni. moj doktor mi povedal,ze staci tri tyzdne,ale ked si ho dam dole mam taky zvlastny pocit,neviem ci je to preto,ze som si na to trochu zvykla... a este mam jednu otazku ci nebude problem teraz z nosenim podprsenky s kostnicami,ked budem mat povolene ramienka.v praci totiz musim mat podprsenku.
vo pred Dakujem za odpoved
Visitor
Príspevkov: 1
Dobrý večer prajem. Asi pred mesiacom a pol som bola na zväčšenie poprsia a jeden prsník mám trošičku nižšie ako ten druhý. Je to aj trochu vidieť a ja sa bojím, aby mi to takto neostalo. neviete prosím vás prečo? čo mám prosím vás robiť?
Ďakujem veľmi pekne...
Dobrý večer,
v prvom rade doporučujem kontaktovať Vášho chirurga, ktorý najlepšie zistí a vysvetlí Vám príčinu tohto stavu. Podľa toho bude môcť určiť ďalší postup.
S pozdravom,
MUDr.Imrich Kováč
Visitor
Príspevkov: 5
Dobrý deň,
som 5 týždňou po augmentácii a mám asymetriu, je pravda, že väčší prsník je ešte trochu citlivý, ale je rovnako mäkký ako druhý. V podprsenke je to tiež veľmi viditeľné...je ešte šanca, že sa to upraví?? A ak nie aké sú možnosti riešiť tento problém?
Ďakujem pekne...
Visitor
Chcem len dodať, že nejde o bežnú asymetru,ktorú má každá žena, prsník mám po celom jeho obvode väčší cca o 1,5cm.
prajeme vam dobry den,
5 tyzdnov po augmentacii je este mozne , ze je pritomna mierna asymetria , najma ak jej pricinou opuchova tekutina. okolo 3-4- mesiacov je to stavm ked sa pomery stabilizuju. Vhodne je samozrejme kontaktovat operujuceho chirurga, v niektorych pripadoch nosenie kompresivnej pooperacne podprsenky i nad tie 4-6 tyzdnov moze byt na osoh,
S pozdravom, dr.D.Guba,PhD, Odd. plast.chirurgie ULK, Bratislava
Visitor
Dakujem pekne za odpoved, takze doporucovali by ste nosenie pooperacnej podprsenky aj pocas dna? Ja od tretieho tyzdna nosim cez den kosticovu,ak ju vymenim za pooperacnu moze sa stat,ze sa prsia nevytvaruju ako by mali? Ale ak by to zmieenilo asymetriu stalo by to zato. Prajem prijemny den
Komerčná správa: Rozhodli ste sa pre plastickú operáciu? Chcete, aby vzhľad jazvy bol čo najlepší? Chcete urýchliť vstrebávanie opuchov a krvných podliatin po operácii a podporiť nekomplikované hojenie?