Čo je nové? Informujte komunitu o svojom pokroku

7. 12. 2015 · Aktualizácia: 24. 7. 2023

Vyriešený estetický aj zdravotný problém s nosom

Stojí to za to
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?

Dobrý deň, rozhodujem sa pre rhinoplastikou A surfujem po nete,nakoľko hľadám vhodných chirurgov. Je potrebné absolvovať viacero konzultácií, napíšte prosím.

21

Komentárov (21)

Ja som podstupila rhinoplatiku presne pred tyzdnom. Dnes som bola akurat na kontrole a s vysledkom operacie som spokojna. Operoval ma MUDr.Marian Sicak, posobi v Ruzomberku vo vojenskej nem. Patri medzi spicku a co je skvele okrem plastickej chirurgie je vynikajuci odbornik- otoralyntolog cize kladie doraz nie len na estetiku nosa ale aj funkcnost!
Na konzultácií som bola raz.
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Pekne ďakujem,veľmi mi to pomohlo,lebo Rk by mi vyhovoval. Mám ak ORL problém som alergicka. Som vďačná za každú informáciu, lebo už intenzívne sa štyri roky rozhodujem,ale som sa neodhodlala. Myslím, že to zvládnem.
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Zvladnete urcite:-) ja som po tom tuzila da sa povedat od teenage veku a odhodlala som sa az teraz v 35. Ale neľutujem. Radsej teraz nez nikdy. Dnes mi dali dole dlahu a zvykam si na svoj novy look:-)
Za podpory blizkych sa to zvladne omnoho lepsie. Ja mam nastastie uzasneho manzela, ktory sice na mne nechcel menit nic, no podporil ma v tom, v com som bola uz dlho rozhodnuta. No a mam dve krasne deticky, pri ktorých pohlade na ne som vedela, ze to zvladnem. Vsetka ich laska a podpora mi priniesla rychlejsie hojenie a skvely pocit, zacat novy zivot s novym nostekom.
Ak by ste potrebovala rada, kludne mi napiste:-)
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Dobrý večer, ste veľmi milá pani,ale už by ste mohli byť mojou dcérou. Môj nos bol vždy väčší, ale vekom akoby sa ešte zväčšil. Mávam často nádchu a smrkam, utieram nos. Stále som si myslela,že som už stará a, - že načo, keď som väčšinu života to prežila takto. Moji blizki mi povedali,-že načo ,že vsetci ma pozná takúto a -že okolie si to ani nevšimne. Možno, že okrem estetického problému poriešim aj zdravotný. Prosím, napíšte ,ako ste sa objednali k Dr.Sicakovi. prajem Vám všetko dobre a skore uzdravenie.


Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Urcite sa nedajte odradit! Pokial to tak citite vy, ze mate potrebu a tuzbu nos si upravit, chodte za tym. Dolezite je, aby ste bola spokojna vy, a nie Vase okolie, ktorým staci to, co vidia, nechcu respektíve nepotrebuju na Vas nic menit a odbiju Vas vetou NAČO. Drzim Vam palce, naozaj Vam fandim, a verim, ze sa rozhodnete vo svoj prospech. Ak ste skalopevne rozhodnuta, necuvnite, nech su okolnosti akekolvek! A inak od mojho oznamenia mojej tuzby a potreby mat mensi nos mojmu manzelovi az po operaciu uplynul mesiac, takze je to naozaj rychlovka, a ja som stastna, ze to mam úspešne za sebou a s vysledkom som spokojna. Chodte do toho, ste silna zena:-) drzim palce
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Napiste mi Vas email, alebo ak ste na facebooku ako vas dohladam? Napisala by som Vam:-)
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
dobrý deň , čaká ma operácia u pána sičáka , mohli by ste mi prosím povedat tak cca načo sa pripravit? vôbec neviem čo ma čaká .
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Pozdravujem, skoro pred dvomi týždňami som absolvovala u pána dr. Sicaka septorinoplastika a som veľmi spokojná. Však najskôr sú konzultácie s pánom doktorom a potom všetko závisí od prístupu a postoja pacienta. Neľutujem toho zákroku a mohla som veru dávno a k tomu kroku mi do pomohla jedna pani z tohto bloku, za čo jej veľmi ďakujem. Príjem pevnú vôľu a vytrvať vo svojom odhodlaní.
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Aj ja pozdravujem Zarah a ďakujem za podporu a skvelé rady. Dala si tu námahu a podelila sa si všetkým čo k opke patrí a to ešte pri starostlivosti o dve malé deti... Všetko je sile človeka, ktorý chce niečo dosiahnúť alebo zmeniť a potom sú tú ešte dobrí ľudia, ktorí to posvätia dobrými radami. Všetkým Vám držím palce!
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Dobry den Fefe. Ja som bola na rhinoplastike u doktora Sicaka pred pol rokom. S vyberom tohto doktora naozaj neľutujem, pretoze okrem bohatych skúseností, ktore za tie roky ziskal je vybornym otolaryntologom a teda hladi predovsetkym na funkcnost nosa- co je velmi dôležité! No a popri specializacii plastického chirurga vie tie nosteky urobit naozaj krasne. Vyzeraju prirodzene a dokonale. Neviem, ci ste uz u neho boli na prvej konzultacii- ukazat sa vobec a dohodnut si Vase požiadavky a predstavu ohladom noveho nosa. Pozrie vas a vyhodnoti, ake predpoklady a o kolko priecok bude Vas nos po operacii lepsi, pripadne funkcnejsi ( ak okrem estetickeho hladiska trpite aj inymi problemami, co sa funkcnosti nosa, ci dychania tyka) Ak ano, dlhy termin na operaciu nedava. Zvycajne je to do mesiaca.
Potom to ide naozaj velmi rychlo. Vybavite si predoperacne vysetrenia a ide sa na to. Ak ste plne rozhodnuta, ze plasiku idete podstupit, neodporucam pozerat naozaj ziadne videa, ak to cele prebieha. Sama som to videla az mesiac po opke a som stastna, ze som tak neucinila pred nou, lebo by som to asi nedala.
Co sa tyka samotnej operacie je to v pohode, pri celkovej narkoze som sa dobre vyspala a nic necitila:-) Aj den po operacii je v pohode, kedy mate na nose dlahu a dierky zapchane tamponadami. Ja som nastupila na operáciu v nedelu, v pondelok rano 7,30 hod som bola operovana ( trvalo to 2 hod.) a v utorok doobeda som bola uz prepustena. Môžem povedat, ze najhorsim dnom je asi 3.a 4., ( pnutie a tepanie v nose) kedy to boli najviac, opuchy v okoli oci su najvacsie a podfarbenie okolia oci su ako po zapase v boxeristickom ringu. Nechcem Vas strasit, to naozaj nie, len Vam nechcem tvrdit, ze je to bezbolestne, ako niektori ( neviem preco) tvrdia. Potvrdi Vam to aj vizitor- ka, ktora ako tu tiez pise sa odhodlala na opku, po tom co som jej oporucila MUDr.Sicaka a tiez moje skusenosti. Kazdopadne cakajte, ze proces hojenia je zdlhavy. Po 8 dnoch sice opuchy a modriny miznu, no nos je stale opuchnuty a extremne citlivy. Po 8 dnoch tiez nasleduje snatie dlahy z nosa a vyberanie stehov. Dnes, po pol roku mozem povedat, ze uz konecne prezijem v pohode, ked mi niekto buchne do nosa. ( Nikdy nezabudnem na tu bolest, ked mi den po operacii po prichode domov buchla priamo do nosa mala dcerka, a to celou silou zadnej strany jej hlavy! Myslela som, ze odpadnem od bolesti. No a este sa par krat stalo, ze mi decka samozrejme, ze nechtiac po nom buchli alebo nieco si hadzali, a rovno ma to zasiahlo. Ale uz je dobre. Hoc stale citim, ze spicka nosa je stale tvrdsia a mierny opuch pretrvava. Dokonca aj mierne pnutie v nose citim, ked stiahnem hornu peru smerom dole. Ale chce to vsetko len svoj cas. Necakajte, ze budete fit dva tyzdne po. Vzdy bude nieco, co budete citit, ze ste operaciu podstupila a to min.pol roka. Mozem vsak povedat, ze to stalo za to. Nelutujem to. Novy nos je perfektny a velmi sa z neho tesim. ( robili mi tvrde a mekke časti). Vyzera to velmi dobre a co je podstatne citim sa ja omnoho lepsie a sebavedomejsie. Pokial sa len odhodlavate, nebojte sa a chodte do toho. Vysledok stoji za to. Drzim palce a budem rada, ak napisete ako ste sa rozhodla. Krasny den, Zarah.
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Dakujem moja. Som rada, ze Ti moje rady pomohli a posunuli ta splnit si svoje odhodlanie! Som na Teba nesmiene pysna, ze si to podstupila, za co Ti patri moj velky obdiv! Si silna a energicka zena, ale to Ti tvrdim stale. Vidite aj takymto spôsobom je mozne najst si silne priatelske puta. Vsak moja! Pozdravujem ta. Piseme a pocujeme sa:-)
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
ďakujem velmi pekne priznám sa doktora si hladam už 2 roky a dospela som k pánovi sičákovi . vedela som že mam vybočenu prepážku lebo celý život neviem dýchat a plus sa mi moj nos nepáči , nieje to úplná katastrofa ale miro noga (herec ) je mamin bratranec takže mam nogovský nos :D nie až na tolko ale komplexy mi to robí poriadne. A ked som sa konecne odhodlala k nosnokrcnej aby mi to kukla povedala že jasná operácia tak som si povedala ked mi to rozrýpu už nech aj vyzerá ten nos podla predstáv ked si vytrpim tolko bolesti atd. Dokonca som bola natolko odvážna si pozriet video operácie ( sebatrýznička viem ) na obednej prestávke v práci a po par sekudnách som to vipla a jedlo odložila bokom, ale neodradilo ma to , nemá mvôbec sebavedomie v noci neviem spávat lebo mam zapchatý nos a kvapky používat nemožem lebo sa stanem zas závislou, velmi ste mi pomohli sa utvrdit v tom že idem do toho zajtra 18.5 idem k nemu na 1 konzultáciu , uvidím čo mi povie a aký mi dá termín operácie ,strach zatial nemám a neviem kde sa to vo mne bere ,v nemocnici som nikdy nebola ani so zlomeninou a že mi budu lámat nos ma zatial nedesí ,ale tipujem že aj to príde . držte mi palce ste velmi milý všetci že sa podelíte o skusenosť. Určite napíšem ako som dopadla pekný večer ešte želám :).
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Fefe drzim palce! Nemusite sa obavat. Tiez som nikdy predtym nebola v nemocnici a ani som nemala nic operovane. Dokonca mam 2 male deti a dala som to. Nemusite sa obavat. A ako ste dopadla u MUDr. SICAKA? Kedy idete? Mimochodom vyborna volba doktora.Pekny dnik.
Zarah
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
no bola som u nho a dal mi termin na jul , ale v práci mi nedali volno lebo dovolenky aplus som v skusobnej a ešte by som sla na 2 týždne pn tak to mám až v septembri presnejsie 22 tam mam ist 23 operuju ...jedine co som bola sklamana že som mu povedala co by som chcela s tym nosom urobit po vizualnej stranke a on mi k tomu nic nepovedal a ked som mala priestor na otázky zrazu som všetko zabudla co som chcela . ale tak on to ma v oku on sa asi ani nemusi pýtat co tam treba pozrie a vidí. Dost sa divil že preco idem z Bratislavy do Ružomberka :) ale inak bol faqjn zistio mi že som mala zlomeny nos co som netušila pravdepodobne v dectve ,takže aj to ma sokovalo a k samotnej operacii mi nepovedal nic neviem ci preto aby som sa nebála alebo mi povedia den pred ,alebo mi nepovedia nic :) ale mala som z toho dobrý pocit .13.10 mam narodeniny tak snád už budem odpuchnuta a budem mat krásny nos:) Je super že sa mam s kým podelit o skusenosti a hlavne sa vdaka tebe nato nejak pripravit lebo inak by som nevedela nic...
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Ahoj Fefe.
No super!
Vsetko to rychlo zbehne. Ani sa nenazdas a budes mat po tom. Pan doktor toho moc nenahovori, to je pravda, skor to nechava na otazky a dotazy pacienta:-) Ale na druhej strane ta aspon nezneisti a necha rozhodnutie cisto na tebe. Nemusis sa bat, je naozaj vyborny odbornik a plastic.chirurg. Vybrala si si dobre. Uvidis, ze budes spokojna. V pripade otazok mi kludne napis:
zarah.blackwood@gmail.com
Drzim palce. Vsetko dobre:-)
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Dobrý deň Alinea, môžem sa spýtať, koľko Vás zákrok stál a ako u Vás prebiehalo hojenie po operácii? Máte ešte opuchnuté okolie nosa ako sa Vám dýcha?
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Dobrý večer, ach čo tam po peniazoch, neplatila som veľa len 920€ a pritom mi robil pán prednosta aj vybočenu nosnú prepážku. Som neskutočne spokojná, lebo nemám už také problémy s dýchaním a to som roky chodila kvôli nádche na ORL a nikto mi neodporučil alebo nezistil alebo nepovedal, či tam nie je iný problém v nose, keď som mávala zápal prínosových dutín, no dnešní špecialisti, aj moja chyba lebo som nemala čas na moje nosové alebo nosné problémy. Potom , ale zrazu sa mi zdalo aj podľa fotiek, že ten môj nos je akýsi väčší a zdeformovaný. Tak som veľa a veľa čítala z blogov od ľudí, ktorí postúpili túto operáciu. A olali, všetko zbehlo ani neviem ako a som nový look. To myslím a chcem povedať, teda napísať, že mám fuč problémy s dýchaním, nádchou a krásny noštek. Fakt zlaté ručičky. Na kontrole po opke sa má pán prednosta len opýtal ako sa mi dýcha a z jeho skromnosti nič viac. Tak som ho pochválila, že ja to mám 2 v 1 a som nad mieru spokojná. V mojom veku takú zmenu som nečakala a stalo to za tú bolesť. Som len skoro 5 mesiacov po, ale je to už v poriadku, len ešte špička pri silnejšom dotyku bolí. Niektorí z môjho okolia hovoria, že im stačilo keď má videli celú modrú a opuchnutú, takže zmenu nevidia a že som bola pekná aj predtým. Viete, ja nemám čas sa zaoberať, každou maličkostou, ako to bude bolieť, čo bude a piplat sa v detailoch. Išla som do toho a basta. Cieľ splnený v plnej mojej spokojnosti. Dobrá nemocnica, starostlivosťa moja vďaka za výkon. Držím palce všetkým, ktorí majú podobné problémy ako som mala ja a vrelo odporúčam.
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Dobrý deň, čítam Váš príbeh no nevidim nikde fotky pred a po, mohli by ste ich pridať prosím? Som týždeň po operácii a chcela by som reagovať na tú bolesť o ktorej ste písali. Mňa nos naozaj vôbec nebolel. Na dotyk mám špičku extrémne citlivú a boľavú to áno. Tiež mám pnutie v spodnej časti špičky, keď chcem spojiť hornú peru so spodnou ťahá to bolí to tazko sa mi papa polievka aj ked si chcem balzam rozotriet perami tak to boli, tiez ked chcem pit cez slamku... prestane to? Povoli to? Ja som bola u dr Ocenasa na sukromnej klinike Essurclinic v BB a operovali ma v Mediclinic vo ZV. Robili mi rhinoplastiku s polu s korektivnou mammaplastikou (odstranenie asymetrie prsnikov po augmentacii- rok a pol po augmentacii marec 2015) operovali ma 5.9.2016. S vysledkom som sa stotoznila az po prekonani soku zo zmeny cca 1den. Nieje to velka zmena ale clovek kym to predycha.. mam 22rokov. Mna v podstate vsetci odhovarali od plastiky nik ma nepodporil takze stresy z operacie aj z vysledku boli o to väčšie ale teraz uz ked vidim vysledok a viem ze to je to co som chcela tak sa citim tak uvolnene stastne a aj ked mam stale nos pod páskami tak ked sa na mna niekto diva uz nemam ten cudny pocit ze si obzera moj nos ale citim sa uzasne ze si ma niekto obzera :-))) drzim palce vsetkym co rozmyslaju o plastike a do toho!!!
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Vďaka Alinea. Fandím Vám. Sny si treba plniť. Píšete, že ste mala nos väčší a deformovaný. Máte nejakú fotografiu z čias, keď ste mala starý nos? A na porovannie by ste mohla nahrať aj nový look. Čo Vy na to? Tým ženám, ktoré hľadajú informácie a fotky pred/po to veľmi pomôže. ĎAkujem. Jana
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Fefe, ty si išla za sicakom z BA... ako to bolo po operácii a kontroly, dalo sa to zvládnu?
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Dobrý deň Zarah, prosím napíšte mi na e-mail : avolcekova@gmail.com :) budem vďačná za každé info a radu. Ešte raz ďakujem! S pozdravom! Alena
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?

Páčil sa vám tento príbeh? Povedzte nám ten svoj!

Reklama

Všetky informácie na tejto stránke pochádzajú od používateľov portálu, nie od lekárov alebo špecialistov.

Informácie zverejňované na Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť osobnú konzultáciu medzi pacientom a lekárom. Estheticon.sk nepodporuje komerčné produkty ani služby.