Šport po abdominoplastike

Ella
15. 4. 2011 · Posledná odpoveď: 1. 6. 2013

Dobrý deň prajem. Zvažujem abdominoplastiku hlavne z dôvodu strií pod pupkom, ale ako som tak čítala o tomto zákroku, určite bude u mňa potrebné aj zošitie brušných svalov. Nakoľko však aktívne športujem, zaujímalo by ma, ako dlho je potom potrebné šport vynechať. Kedy sa môže začať aj s cvičením v posilovni( v prípade zošitia aj brušných svalov? ). Vopred ďakujem za odpoveď. Ella

Reklama

odpoveď (1)

Všetky odpovede na túto otázku pochádzajú od kvalifikovaných lekárov

20. 4. 2011

Mila Ella,
vo vseobecnosti sa doporucuje zacat s fyzickou aktivitou min.po 6-8 tyzdnoch po operacii. Ak by sme este rozlisovali medzi lahkou a tazkou fyzickou aktivitou, zjednodusila by som to pre Vas asi takto:
do 2 mesiacov....bez sportu
2-3 mesiace......lahke sport. aktivity (jogging, plavanie, zlahka uz aj sit ups, etc.)
po 3 mesiacoch...tazsie fyzicke aktivity, vcetne fitness (samozrejme, zacat treba vzdy postupne, vahu gradualne pridavat, najskor 4-5 kg, neskor i viac)
Ak mate vazny zaujem o operaciu, mozete ma kontaktovat uz priamo na
S pozdravom,
Dr. Skulavikova

Bratislava
Plastický chirurg
Reklama

Hľadať ďalšie otázky

Podobné otázky

Abdominoplastika
3 odpovede, najnovšia odpoveď: 24. 10. 2018

Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.

Poradiť pacientovi
Opýtajte sa lekára
Estetika