Čo je nové? Informujte komunitu o svojom pokroku

20. 7. 2017 · Aktualizácia: 3. 10. 2023

Operácia gynekomastie u MUDr. Zábavníkovej, KE

Stojí to za to

O lekárovi

WhatsApp
Hodnotenie:
Operácia gynekomastie u MUDr. Zábavníkovej, KE
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?

Vzhľadom na nemalý počet mužov trpiacich gynekomastiou a hľadajúcich na internete čo najviac informácií k priebehu operácie z pohľadu pacienta a odozvu k samotnému chirurgovi, sa pokúsim byť čo najdetailnejší. Operáciu gynekomastie (ktorá sa mi objavila v puberte) som podstúpil práve u doktorky Zábavníkovej. S jej menom som sa stretol prvýkrát na internete. Vzhľadom na odborné renomé doktorky a aj s ohľadom na kladnú odozvu jej študentov medicíny, ktorých zaúčala na UPJŠ, a v neposlednom rade zvažujúc aj cenu zákroku, som sa rozhodol osloviť práve ju. Na konzultáciu som bol objednaný promptne a už na prvý dojem pôsobila doktorka veľmi ochotne. V porovnaní s obvodným lekárom, ktorý sa mi v danej veci snažil taktiež pomôcť, bol prístup pani doktorky veľmi profesionálny a ústretový, a teda som rád, že som zvolil cestu jej súkromnej kliniky. Samotnému zákroku predchádzali vyšetrenia vrátane USG a predoperačného vyšetrenia. Operácia prebehla vo Vojenskej nemocnici na Klinike jednodňovej chirurgie, kde možno pochváliť čisté, vynovené prostredie a milý personál (v ambulancii na Zborovskej ul. sa realizujú len drobné zákroky). Operácia prebiehala v celkovej anestézii a nasledujúca bolesť bola znesiteľná. Nepríjemná, resp. nepohodlná bola skôr drenáž, ktorú som mal ešte počas nasledujúcich dvoch dní. Po niekoľkých dňoch mi boli vybrané stehy a ešte počas nasledujúceho mesiaca som musel nosiť kompresný pás, na ktorý sa ale dá rýchlo zvyknúť a v konečnom dôsledku som sa v ňom cítil pohodlnejšie – kompresia operovanej oblasti pôsobila proti bolesti. Po ustúpení modrín ostal viditeľný len nevýrazný poloblúk okolo prsných dvorcov, ktorý ale postupne bledol a po približne dvoch mesiacoch takmer úplne splynul s pokožkou. Po troch mesiacoch od zákroku, čo sa týka bolesti a jaziev, takmer ani neregistrujem, že k nejakej operácii došlo. Evidentný je ale zmenený, mužnejší, tvar hrudníka. Pred konzultáciami s pani doktorkou som sa snažil o probléme čo najviac dozvedieť z článkov, diskusií a fotografií "pred a po" (na YouTube sú dokonca početné videozáznamy z procedúry), ale výsledok ma prekvapil, keďže som neočakával, že už po dvoch mesiacoch budú jazvy nebadateľné a bez detailného pohľadu ich okolie nemá šancu zaregistrovať. Taktiež mi neostala ani žiadna prevísajúca koža. Podstúpenie zákroku v Košiciach u Dr. Zábavníkovej teda jednoznačne odporúčam – a to nielen kvôli zdravotným či estetickým dôvodom, ale aj kvôli s tým súvisiacemu psychickému pohodliu. Pani doktorka si na zákroku dala naozaj záležať a podobne kladné reakcie na iné zákroky som sa od pacientov napočúval aj v čakárni. Ešte raz ďakujem za všetko. :)

5

Komentárov (5)

Dobrý deň, ďakujem za hodnotenie :) krásne popísané, fotografie pred a po zákroku by určite pomohli ešte viac. Ako vlastne operácia gynekomastie prebieha a kde Vám ostali jazvy? Bolo to spojené i s liposukciou? Budete asi jej študent, keď máte info aj od jej študentov. Nech sa Vám to dobre hojí..
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Dobrý deň, ja osobne som taktiež podstúpil tento zákroku u pani doktorky Zábavnikovej a vyjadriť sa k tomu je ťažko slovami. Vzhľadom na to koľko som sa dočitál reakcií, chalanov po operáci aj po vizuálnej stránke ako to dopadlo, dovolím si tvrdiť že je možno to najlepší chirurg na Slovensku. Ja osobne som sa s niečim takým ešte nestretol ako môže niekto odviesť svoju prácu na 100%. Hovorím len klobúk dole. " Toto nie je žiadna reklama"
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Maxxx, môžeš napísať a opísať ako to prebiehalo u teba : https://www.estheticon.sk/create-review. Fotografie by tiež boli skvelé, keďže píšeš, že veľa chalanov to podstupuje, tak určite chcú vidieť výsledky. Kedy si operáciu podstúpil?
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Kľudne môže niekto napísať určite sa mu ozvem.
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
To je super, ale tvoje hodnotenie by malo väčšiu váhu, kebyže bolo samostatné. Takto tvoje informácie zadanú pod hodnotením , ktoré tu napísal F., preto som Ti poslala link, kam môžeš to, ako zákrok prebiehal, ako sa Ti to dlho hojilo a aký je výsledok písať. Bude to mať väčší zmysel. Dík
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?

Páčil sa vám tento príbeh? Povedzte nám ten svoj!

Reklama
gynekomastia (22 rokov)

Dobrý den, mam 22 rokov a mam už viac ako 10 rokov gynekomastiu. Roky som to neriešil lebo som sa trapil a velmi hanbil. Zobral som odvahu a zacal som to riešiť, mam spravene vsetky testy u obvodnej a aj u endokrinologicky ( ta mi povedala že...

Čítať ďalej

Všetky informácie na tejto stránke pochádzajú od používateľov portálu, nie od lekárov alebo špecialistov.

Informácie zverejňované na Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť osobnú konzultáciu medzi pacientom a lekárom. Estheticon.sk nepodporuje komerčné produkty ani služby.