Dobry den, Je mozne odstranit tieto znamienka laserom? Bola som na vysetreni u koznej a vravela ze su v poriadku len ich treba sledovat. Na moju otazku, ci je v poriadku ze znamienka maju okraje tmavsie a stred bledsi teda su dvojfarebne, povedala, ze problematicke su opacne zafarbene znamienka-kraje bledsie a stred tmavsi.znamienka boli vzdy rovnake a nikdy sa nezmenili. Vacsinou mam znamienka pravidelne a jednofarebne. Dakujem za nazor.
Všetky odpovede na túto otázku pochádzajú od kvalifikovaných lekárov
Dobrý deň, vaše znamienka by som dala si ostrániť chirurgicky, aby sa dali vyšetriť mikroskopicky na histopatologii.
Pavlusová
Nevýhody odstránenia materských znamienok laserom sú dve: nemožnosť kontroly celého útvaru histologickým vyšetrením a z toho vyplývajúca neistota či znamienko bolo laserom spálené v celom rozsahu.(do spodiny i okrajov.) Pravé materské znamienka sa majú vyberať chirurgicky a pri správne vedenom reze je i kozmetický výsledok dobrý.

Taketo znamienka odporučam odstranit , ale chirurgicky . Rozhodne nie laserom.
Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.