Čo je nové? Informujte komunitu o svojom pokroku

3. 1. 2018 · Aktualizácia: 6. 10. 2023

Rhinoplastikou k nosu po akom som vždy túžila

Nedôveryhodný výsledok

O lekárovi

Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?

Od detstva sa trápim kvôli svojmu veľkému a širokému nosu. Chcela by som prostredníctvom plastickej operácie mať nos po akom som vždy túžila. Musím však priznať, že mám aj isté obavy z výsledku, preto by som sa veľmi rada zúčastnila konzultácie s lekárom.

5

Komentárov (5)

Ahoj,
konzultácia Ťa určite upokojí. Aj keď isté obavy tam pred zákrokom budú vždy.
Ale ak si správne vyberieš chirurga, tak budeš mať pred zákrokom pocit, že Ti idú práve splniť celoživotný sen.
Správny chirurg Ti všetko vysvetlí, čo sa dá, aké sú možnosti, čo on plánuje urobiť konkrétne s Tvojim nosom, ako asi bude potom vyzerať, ako bude zákrok prebiehať a pod. Hlavne sa nikam neponáhľaj, kľudne zájdi aj k viacerým plastickým chirurgom, aj ja som tak urobila a potom som si vybrala toho správneho...
Držím palce! :-)
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Ahoj Stanka98, pozri sa aj na príbehy ľudí a ich hodnotenia, možno aj tam nájdeš nejaké cenné informácie. Pripájam Ti link ;)
https://www.estheticon.sk/pacienti/operacia-nosa-rhinoplastika
A daj potom vedieť, akú kliniku si si vybrala.
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
To je velký problém. Zmeniť dĺžku nosu je možné len od špičky po koreň nosa, zdvihnutím špičky nosa. Ak je nos stále ešte dlhý je možné zmenšiť dĺžku nosu tak, že sa zvýrazní nasion, to je prechod medzi čelom a nosom, tým sa stane nos optický kratší, v praxi ale vidím, že väčšina chirugov zanedbáva dôležitosť nasionu a plynule ho spojí s dorsom (telom) nosu čím sa nos ešte viac predĺží. V diskusiách vidím ako sú pacienti spokojní s výsledkom, ale pozrem fotku a po znesení hrbolu majú nos široký ako placku, neviem či majú úzke zrkadlo alebo chcú byť tak slepí. Ide o to, že pri odstranení hrbu ostane v kostených a/alebo chrupavčitých častiach (horné lateralne chrupavky) nosu diera a plocha, osteotómiou nosovych kostí (nalomením) sa nosové kosti priblížia k sebe čím sa stane nos užší, to ale nestačí! Tie nosové kosti sa musia spolu zrásť aj v mieste kde bol hrb, čo môže trvať až štyry mesiace a to nehovorím, že chirurgovia dávajú dolu dlahu po 14 dňoch. Veď ak dlaha nebude dostatočne dlho fixovať nosové kosti, opuchnuté tkanivo medzi kosťami začne kosti odtláčať, tie kosti sa potom už nespoja, vznike nechcený efekt tzv "open roof" otvorená strecha nosu. A to nehovorím, že všetko čo na koži nosa to v nose tj. pri umývaní koža nasiakne vodu bakterie nečistotu to presakuje cez kožu, cez otvorenú "kostenú strechu" nosa a ešte zväčšuje ochuch, ešte viac odtláča nosové kosti, tj nos bude ešte širší. Mnohí pacienti mali široký nos aj po 4 rokoch. Aj ja som po opke, preštudoval som množstvo odborých článkov a som veľmi skeptický lebo vidím, že všetci chirurgovia to fušujú rovnako, hrb ostraňuju len čiastočne, (ano aj tí čo tu majú 5 hviezdičiek) a povedať, že idem 4 krát k tomu istému chirurgovi, lebo mi tam zabudol ostrániť malí hrbolček (zdá sa že všetci chirugovia zabúdajú ostrániť ten malí hrbolček, to už je akesi podozrivé) a že som s ním veľmi spokojná, to je šialené to nie je sranda stlále ten nos otvárať.
Odporúčam naštudovať si anatomiu nosu, pri konzultácii sa spytať na skúsenosti doktora, presný postup čo bude robiť odpovede typu možno zahmlievanie sú zlým znamením, povedať mu čo sa ti na oise páči a čo nie, do čoho nechceš aby rezal ak to naozaj nie je nutné, pri rhinoplastike je to veĺmi zložite jedno sa opravi a druhé sa tým pokazí. Chirug musí byť dostatočne predvídavý. Otvorená rhinoplastika podľa môjho názoru poskytuje lepší prehľad aj výsledky než zatvorená pri ktorej chirurg musí mať veľmi dobrý cit v prstoch a predstavlivosť. Operácia musí byť dobre premyslená. Napr moj chirurg videl moj nos asi 15 sekund a hneď vedel čo s ním, operáciu urobil v lokálnej anestézii 30 min a spackal to až strach, až mam dvíhalo z kresla od bolesti keď rezal špičku, ktorú som rezať vobec nechcel a to som mu opakoval ako papagamáj ešte hodku pred operaciou čo chcem s nosom urobiť, a uznávaný chirurg ktorému som veril. Ak už ani pri otvorenej rhinoplastike chirurg nedokáže nos pekne upraviť nech plastiku nosa radšej nerobí vôbec.
Ak máš otázky napíš sem alebo pošli správu. Ako to ja vidím na Slovensku je to s rhinoplastikou bieda.
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Ahoj Miki, myslím, že väčšina ľudí je naozaj s výsledkom spokojná, nerozumiem prečo im takto kazíš ich radosť. Neznamená to, že keď nie si spokojný ty, že nemôže byť spokojný niekto iný. Naštudované to máš úžasne, už len chytiť skalpel a urobiť si to sám.
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Nikomu nič nekazím, len poukazujem na to aká je realina, je lepšie vopred rátať s realistickým výsledkom ako byť potom sklamaná. Prešiel som množstvo materiálov o rhinoplastike a preto viem, že sa dá spraviť aj pekný úzky nos.
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?
Odpovedať
Skutočne chcete odstrániť tento obrázok?

Páčil sa vám tento príbeh? Povedzte nám ten svoj!

Reklama

Všetky informácie na tejto stránke pochádzajú od používateľov portálu, nie od lekárov alebo špecialistov.

Informácie zverejňované na Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť osobnú konzultáciu medzi pacientom a lekárom. Estheticon.sk nepodporuje komerčné produkty ani služby.