Dobrý deň, pred tromi dňami som bola na zväčšení pier kyselinou hyalurónovou (1 ml). Prvé dva dni boli pery dosť opuchnuté, čo som brala ako normálne, ale teraz mám pocit, že horná pera je stále tvrdšia a mierne väčšia na jednej strane. Je to ešte v rámci bežnej reakcie, alebo by som mala ísť na kontrolu? Pomohlo by jemné masírovanie pier, alebo to radšej nerobiť?
Dobrý deň Pet,
opuch a pocit tvrdosti v oblasti pier po aplikácii kyseliny hyalurónovej sú celkom bežné a môžu trvať niekoľko dní až týždeň, kým sa úplne ustália. To, že horná pera je stále tvrdšia a mierne väčšia na jednej strane, by mohol byť dôsledok rozdielneho vstrebávania alebo malého opuchu v tejto oblasti. Tieto príznaky by sa mali postupne zmierniť.
Jemné masírovanie môže pomôcť pri rozptýlení kyseliny hyalurónovej a zmiernení tvrdosti, ale je veľmi dôležité to robiť opatrne. Príliš silný tlak môže spôsobiť, že sa kyselina hyalurónová presunie do iných oblastí, čo môže ovplyvniť výsledok. Preto je lepšie sa poradiť so svojím lekárom alebo odborníkom, ktorý zákrok vykonal, a zistiť, či by masáž bola pre vás vhodná.
Ak opuch, tvrdosť alebo asymetria pretrvávajú alebo sa zhoršujú, odporúčam absolvovať kontrolu, aby ste sa uistili, že všetko prebieha správne a že nevznikla žiadna komplikácia.
S pozdravom,
Barbara Mecerodová
Informácie zverejňované na portáli Estheticon.sk, nemôžu v žiadnom prípade nahradiť konzultáciu pacienta s lekárom. Estheticon.sk nie je zodpovedný za produkty alebo služby ponúkané odborníkmi.